2010. december 24., péntek

Karácsonyi olcsópaletta teszt

Először is : Boldog, szeretetben gazdag ünnepet kívánok mindenkinek!!!

Másodszor meg: SMINK!!! :-)
Mióta napi rendszerességgel másokat is sminkelek, azóta valahogy vágytam könnyen szállítható, sokszínű palettákra.
A Sleek palettáimat imádom, de ha egy világos bőrű, szöszi, kékszemű emberkét sminkelek, akkor egyszerűen túl élénknek érzem a színeit, főleg ha "work-safe" sminket kell készíteni.
És a multkori China Glaze-táska katasztrófa után nem akarok, nem merek drágább vagy itthon nem kapható cuccokat magammal vinni. (Ne is kérdezzétek, mert még most is sírok, egyik kedvenc táskám, néhány China Glaze lakkom, pedig ha volt vmilyen lakk, hogy biztos nem törik össze, hát akkor a China Glaze volt az, meg egy szép piros s-he lakk is...:-( Egyszerűen nem tudom, hogy hová vághattam le-be annyira a táskámat, hogy ez történjen.)
Hagyjuk is. Szóval karira olcsóbb palettákat kértem.
Egy LA Colors (ez régebbről), egy H&M es Hello Kittys, meg egy chinese no-name, juj de nagyon kompakt szájfény-szemhéjpúder-pirosító kis "izé".


Itt külön a juj de nagyon kompakt kis "izé". Felső tálca szájfény, középső tálca szemhéjfestékek, alsó tálca pirosító és high-lighter. Sőt a tetejében egy kis tükör is van.

Csak a szemhéjfestékeket mintáztam. Elf mineral eyeshadow base az alap. Nem tudom mennyire látszik a képen, hogy többféle fénye van a szemhéjfestékeknek. Az egyik glitteres, van matt, van selyemfényű is. A pigmentáltság színenként eltérő, általában nem jó. Eléggé szóródik, nem finoman őrölt szemcsékből áll.

LA colors. Így szépen mutat, viszont borzalmasan meg kellett dolgozni ezekért a színekért. Nem pigmentált, szórodik. A világos zöldet (felső sor, balról a 2.) kb. 15 dörgölés után sikerült összehozni.

H&M Hello Kitty paletta. Ezt azért mertem kérni, mert van egy régi H&M juj de kompakt cuccom és azt IMÁDOM. Abban szuperpigmentát szemhéjfestékek és két nagyon szép pirosító van. Ez...juj-fúj! Nagyon-nagyon szemcsés, csomós a cucc. Itt is színenként eltérő minőség van, a sötétebb színek szebbek.



Összességében: Mindegyik palettáról el lehet mondani, hogy nem tudnak színenként megegyező minőséget hozni. Általában, a sötétebbek a szebbek és a könnyebben kezelhetőek.
A festék szemcsék nem finomra őröltek, ezért szóródnak és hullanak.
A pigmentáltságot vizsgálva is hihetetlen eltérések vannak. Itt is a sötétebb színek teljesítenek jobban.
Szivacsos applikátorral a tapasztaltabb emberkék már nem szívesen dolgoznak, de szerintem annak is megvan a maga helye. Pl. ezeknél a palettáknál. Sokkal könnyebb valamiféle színt kicsiholni az applikátor segítségével.

Ajánlás:
Utazáshoz, főleg, ha tartunk tőle, hogy vmi túlbuzgó vámtiszt kidobatja velünk a teljes sminkkészletünket. (Volt már ilyen, szerencsére nem velem.)
Türelmes embereknek, akiknek nagyon tetszik vmelyik szín.
Ha teljesen munkahely/iskola-biztos sminket akarunk.


Nem ajánlom viszont, hogy ezekre a palettákra alapozzuk a sminkkészletünket, lehet jobbat kapni még ennyi pénzért is (Essence pl.).

2 megjegyzés:

  1. Miss Rosét nem kaptam ajándékba :-)
    Ahogy más blogokban láttam, inkább azt kellett volna kapni. Tényleg szép palettáik vannak
    Egyszer talán beruházok, de annyi szemhéjfestékem van, mint a szemét...:-D

    VálaszTörlés