2010. november 30., kedd

Essence Fairytale körömlakkok ...és körömlakkok

Nem rég zsákmányoltam a Metallics körömlakkokat, de közben rájöttem, hogy mivel én alapvetőleg soha nem hordok sötét körömlakkot, így ezen semmilyen (mágneses) lakk nem tud változtatni.
A kb. 70 db lakkomból 5 darab igazán sötét van és mindegyiket meg tudom nevezni fejből...ha-ha.:-)
Röviden, lakk szempontjából az Essence következő kollekciója inkább nekem való.
Íme az összes lakk:
sorrendben: Pixie dust , Welcome to wonderland, Fairy berry, Hympty dumpty



Az első kettő elég átlátszó egy rétegben. De, pont emiatt, tökéletes valamilyen réteges remekmű elkészítéséhez. A 3. szín szerintem a Bubble Bubble (örök kedvenc, régi limitált kiadású Essence lakk) kevésbbé ezüstös kistesója.


Once upon a Time és Tinka's Dress


Ez a kettő szerintem abszolút kötelező. Nagyon télies mindkettő, de úgy, hogy nem azt a "búvalbélelt fújjjj de úúúúútálom sötét van és hideg és fúúúújjjj" téli hangulatot hozzák, hanem azt a "jaj de szépen esik a hó és közben a fenyő illatú nappaliban forrócsokit iszogatunk" hangulatot.
Képek innen: http://beminery.blogspot.com/


Ti milyen körömlakkot viseltek ma?
(én egy kicsit őrültebben nyomom:
Essence My boyfriends jeans erre Essence Dive deeper ez a kombináció 7 ujjamon,
3 ujjon pedig Essence Dive deeper és Essence Open water dive rétegelve: 1 réteg DD 2 réteg OWD:-)..úgy néz ki mintha a China Glaze Metallic muse és az Orly Iron Butterfly keveréke lenne...eszméletlen szép:-)
Ti szoktatok réteges technikát használni? Van valamilyen kedvenc kombinációtok?

2010. november 25., csütörtök

Recept aka Dolce Vita és a mai random dolgok

Feltettem az előző postban bemutatott maszkot. Nagyon-nagyon levendula illata, van, aki nem szereti ne vegyen ilyet!! Világos menta színű, kb két alkalomra elég. Hűsítő.

Ma végre letettem az utolsó jogsihoz szükséges vizsgát! Végre!!! :-)

A decemberi Glamour tartalomjegyzék melletti oldalát felmutatva, a Westend Lancome "üzletében" kapunk egy Génifique koncentrátum mintát, ami 7 ml-es és jó sokááááig elég, mert egy-egy csepp elég belőle.

Voltam DM-ben, mert az egyik blogon láttam képeket és a S-he 434-es lakkja majdnem Orly Galaxy Girl!
Persze nem volt:-( De volt egy jó élményem is: az egyik vásárló megszólított, hogy tetszik neki a sminkem és látszik (LOL!), hogy értek a sminkhez és kérte, hogy ajánljak neki egy jó alapozót. Az Astor Mattitude alapozót ajánlottam, mert csak jót olvastam róla. Ezt meghallotta egy másik vásárló is, neki rúzst kellett nézni:-D Ez mennyire aranyos?! Köszönöm nekik a szép pillanatokat!

Jövő héten ez a sütit készítem el a volt oktatómnak, mert nélküle nem lenne jogsim.
I l♥ve K. Károly!

4 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverünk, gépi habverővel. Ha kapunk olyan tojást, aminek szép nagy sárgája van, akkor nem kell bele 4 evőkanál hideg víz, egyébként kell és a habbá verés után kell hozzáadni.
130 gramm liszthez, 6 evőkanál cukrozatlan kakaóport és 1 csomag sütőport keverünk. Ezt, a lisztes keveréket apránként hozzáadjuk a tojássárgás cucchoz.
Az így kapott keverékhez hozzáadjuk 4 tojás keményre vert habját, apránként.
180 fokra melegített sütőben sütjük, olyan 20-25 percig, sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben.

Kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt, hosszában ketté vágjuk (úgy, mint egy bagettet), az alsó felét megkenjük -vékonyan- sárgabarack lekvárral. Megkenjük a krémmel. Rátesszük a tetejét, a tetejére olvasztott csokit is tehetünk, de ezt ki is lehet hagyni, mert e nélkül is finom.
Krém:
Nagyjából fél liter tejszínt gépi habverővel keményre keverünk. Hozzáadunk kakaóport, cukrot izlés szerint. Én kb. 3-4 evőkanál cukrozatlan kakóport szoktam használni, meg 3-4 evőkanál édesítőszert. Szórunk bele egy csomag doktorötker Zselatinfixet, hogy ne essen össze a tejszínhab. Keverhetünk bele meggyet is.
Nagyon finom!!

+Tippek: Lehet kevésbbé egészségtelenül sütésálló édesítőszerrel is készíteni pl. Glükonon.
Zselatinfix helyett lehet hagyományos zselatint is használni, de én a Zselatinfixet ajánlom, mert kevésbbé macerás. Zselatinfix: nagyobb papír zacsiban van, kb, akkorában, mint egy pudingpor. Olyan 200 forintba kerül.

Lemostam a maszkot: fincsi!!! A bőröm, mint a babapopsi, a pórusösszehúzó hatást is érzem. Jó. Biztos, hogy veszek még ilyet.
Ezt a maszkot, tényleg nem szabad a szem környékére felkenni, mert éreztem közben végig ahogy relaxáló illóolajok felszabadulnak a pakolásból.

2010. november 23., kedd

Zsákmány!!! Essence Metallics:-)

Már vártam az Essence Metallics kollekciót. Nagyon.
Bár az előzetes videók, képek stb. alapján nem voltam meggyőzve egyáltalán, de tegnap voltam a Westendben és egy csomó mindenbe beleszerettem.
Ez a teljes zsákmány:

3 lakkot vettem meg. Én nagyon bírom a metált.(HAHA!!)
Copper rulez, Steel me és Nothing else Metals

Minták ugyanígy: bronz-vas-metals. Egy hűtőmágnes hátuljára mintáztam. Nagyon tetszik ez az apró csíkos változat. Megpróbálok vmi erősebb mágnest beszerezni, ami ilyen apró csíkokat hoz elő. Viszonylag gyorsan száradnak a lakkok, egy rétegben jól fed. MINDENKÉPPEN kell alá egy jó vastag bázislakk, mert a körömnek nagyon nem tesz jót, ha apró fémszemcsékkel dörgöljük lemosás közben.
Ha egyet vesz csak vki, akkor mindenképpen a Copper Rulez-t ajánlom.

A jumbo eye pencilek közül ezt az egyet 01 Metal Battle vettem meg, mert az ezüst nagyon világos, a barna meg tök emlékeztetett a kis tubusos metal glam krémfesték színére.

A szemfesték paletták abszolút nem győztek meg az előzetesek alapján, de élőben nagyon tetszett mindegyik. Majdnem megvettem mindhármat, de a szürke olyan árnyalatokból állt, ami az állandó kollekcióban is benne van. Legalább 3 olyan színből!
A zselés szemhéjtusokról egyelőre nem tudok határozott véleményt, vagy túl sok mindent mondani. De így elsőre sokkal puhábbak és krémesebbek, mint a Denim Wantedes tusok. Szerintem ez nagyon jó, mert én iszonyat száraznak találtam a DW-es tusokat

Ez a zöldes a Nothing else Metals.
Nagyon finoman őrölt szemcsékből állnak a festékek, így szinte krémes hatásuk van. Alap nélkül mintáztam. A legsötétebb zöldben nem látszik itt a képen, de kis zöld-arany glitterek vannak benne. Szép.

A másik paletta, amit megvettem a Copper rulez volt.
Ha csak egy palettát vesztek, akkor mindenképpen ezt ajánlom.


Végezetül, ez nem Essence, de mióta Dulce Candy (egyik kedvenc youtuberem) készített egy videót, amiben ezt a maszkot dicsőítette, ki akartam próbálni. Szerintem tök gusztán néz ki!!! Meg olyan kicsit japós:-D

Remélem jó lesz, rám férne egy kis stresszoldás:-)

Ez nem igazság!!!

Most nézzétek meg, hogy milyen Gyönyörű!!!

És ez egy Fiú!!!!
Istentől ez szemétség, hogy ilyen Gyönyörű fiukat teremt!
És ez nem igazság!!!!!

Egyébként a gyerek neve Andrej Pejic, 18 éves és délszláv származású.
Nem is igaz, hogy valaki fiú létére ilyen gyönyörűűűűűű. Brühühü:-(

2010. november 22., hétfő

Az első stuff post: American Music Awards video..EPIC!!!

http://www.youtube.com/watch?v=eY1z8EmI2lk


Habár én Depeche Mode és Bonanza Banzai koncertekre jártam, az előbbire még mindig járok, emellett Cure-t hallgattam, azt el kell ismernem, hogy ez egyszerűen epikus.


NKOTBSB


Ezt sosem gondoltam volna.


2010. november 21., vasárnap

VÉGRE!!! Essence Metallics a Rossmannban!

VÉGRE benne van a Rossmann akciós újságban az Essence Metallics kollekció!!! Holnaptól.
VÉGRE!!
rúzs 600 Ft
quatto eyeshadow 900 ft
jumbo szemcerka 650 Ft
körömlakk 500 Ft
mágnes 600 ft
csillmásray 1000 Ft

2010. november 20., szombat

Előzetes: Essence-Fairytale

Reméltem, hogy a kezeim közé tudom kapni az Essence Metallics kollekciót, de sajnos Bp most a szerencsétlenebb városok közé tartozik és még egyelőre sehol semmi. Remélem hétfőn! Főleg, hogy végre sikerült kitalálni mit szeretnék.
:-(
A következő kollekció a Fairytale lesz, ami az Essence oldala alapján lesz Mo-on is, szóval ez nemcsak "fájdítom a szívemet". A fragdiegurus oldal kapott pár terméket tesztelésre: Az első szemhéjpúder (Tinka's Dress) kell nekem, habár a tesztelő csajszika azt írja, hogy neki túl narancs. Nekem határozottan nem!! . :-) A lilák viszont olyan blah, olyan 12 egy tucat, olyan been there done that.

A körömlakkról eslőre azt mondtam, hogy kell mindegyik. Jelen állás szerint kell mindegyik:-) A középső már elsőre emlékeztetett a China Glaze legendás Ruby Pumps színére:

(kép innen:www.vampyvarnish.com)

Ami tulajdonképen egy "igazi piros", arany mikorglitterrel. Gyönyörű. A tesztelő csajszi is ezt a színt emlegette, mint összehasonlítási alapot. E miatt nagyon várom ezt a kollekciót, mert régóta vadászom már ezt a China Glaze színt, de sosincs raktáron.
A szemhéjtusokra is kíváncsi vagyok.
Nekem ez egy igazi tavaszi kollekció. Nem baj, hogy télen jön ki, mert én a télből egyedül azt szeretem, hogy van fűtés. Semmi mást!!!

További képek a német csajsziknál:
http://www.fragdiegurus.de/?p=1332

2010. november 17., szerda

parasztvakítás LAcolors Mo. módra

Ma megvettem a decemberi Cosmot, ami tartalmaz egy kuponfüzetet a karácsonyi bevásárláshoz.
Az egyik kupon az új LA Colors üzletben váltható be -25%.
Azt írja, hogy "luxusmárka"..... Mondom WTF?!!!!!! Mi a franc van?
Az LA Colors mint luxusmárka? Valamiről lemaradtam?
Az LA Colors minden csak nem luxusmárka, elég csak a cherryculture oldalra rámenni 2-3 dollár bármelyik termék. A tetejében kb. annyit is ér. (Kivéve a lakkok, meg a csillámok de azoknál is használtam már jobbat.)
Egy lakk nálunk 1790 Ft lesz, a cherryculture oldalon meg ennyi:
http://www.cherryculture.com/cosmetics/makeup/l.a.-colors/la-colors-nail-polish/16500&cat=0&page=4
Tegyük fel, hogy 2 db lakkot rendelünk, a legolcsóbb szállítással, amivel max. 10 nap alatt ideér és azt sem trehányul csomagolják be, tehát nem törik össze, a két lakk ára mindennel együtt 2600 ft.
Az új LA Colors boltban alapáron 3600 Ft, de a -25% kal is 2700 Ft.

Mindezek mellé még meg kell jegyzenem, hogy
1. a cherryculture sem jótékonysági szervezet, tehát ők is keresnek a cuccokon még 2-3 dollcsis árak mellett is
2. a nagyobb tételben való szállításnál az egy termékre jutó szállítási költség alacsonyabb, mint ha te vagy én vennék 1-2 akármit

Na erre mondom azt, hogy ez parasztvakítás.

Holnap befotózom az LA Colors cuccaimat, ami szerencsére ingyen volt, mert ajándék. De nem adnék ki értük egy fillért sem.

Lucacica linkelte az elérhetőségüket:
http://www.facebook.com/pages/LA-Makeup/168185609862928

2010. november 16., kedd

körömlakk ajánló

A China Glaze téli-ünnepi kollekciója tele van piros, glitteres gyönyörűségekkel, így én is valami piros, glitteres gyönyörűséget kerestem. E mellett megint rászántam magamat, hogy kipróbáljam legalább még egyszer a dm saját s-he márkás körömlakkjait.
Íme az eredmény:
Szerintem gyönyörű. Ez a 467-es szín. Olyan málnás selyemcukor színe van, egy csomó ezüst mikroglitterrel megbolondítva.
Egy rétegben is csodálatosan fest.

Kicsit emlékeztet erre a China Glaze színre. (Mrs.Claus). Az alap nagyjából azonos színű, talán a s-he egy kicsit málnásabb, de a lényegi különbség szerintem a glitterek mérete.
(Az eredeti kép linkjét már nem találom, bocsi!! akárki készítette is ezt a képet.)

Nagyon örülök, hogy adtam még egy esélyt a s-he lakkoknak, mert nagyon egyedi színek vannak a kínálatban. Ez egy abszolút pozitív élmény volt.

új kedvenc rúzsom

Sajnos a rimmel airy fairy rúzsomat az állalkísérletek miatt nem akarom nagyon használni, így kénytelen voltam vmi más szép nude rúzst keresni.
Láttam pár tesztképet a MAC A Tartan tale kollekciójáról, a Cut a Caper illetve a The Faerie Glen nevű rúzsok egyből megtetszettek. Mikor kijött a kollekció, akkor egyből irány a Váci utcai MAC bolt, hogy élőben találjam ki, hogy melyiket szeressem.
Mivel a The Faerie Glen teljesen úgy nézett ki rajtam, mint a Blankety, így inkább a Cut a Caper jött velem haza, mert a MAC-es csajszi szerint a Blankety-t még máskor is meg tudom majd venni (megveszem majd:-).

Mindkét minta a Cut a Caper, de a felső a szájon használatos mennyiség, az alsó meg kb. 4*-5* áthúzva, ami szájon iszonyat sok lenne.
Tehát szájon nagyon szép, kicsit korallos, de mindenképpen nude szín, ami erős szemsminkhez és igazából minden bőrszínhez szépen mutat.
Még lehet kapni:-)

Tipp: az Essence Soft rose liplinere (szájkontúr ceruzája) teljesen olyan színű, mint a rimmel airy fairy, de itt tényleg 100%os azonosságot képzeljetek el. És szájkontúr cerkával is ki lehet festeni a teljes szájat. Éljen az állatkísérlet mentes alternatíva!! :-)

2010. november 13., szombat

Nyereményjáték Pixiwooéknál

http://www.youtube.com/watch?v=vVM-7Tp9C5s

A kedvenc angol csajszikáim nyereményjátékot tartanak, semmi mást nem kell csinálni, minthogy feliratkozni a csajok youtubeos csatornájára.
Teljesen állatkínzás mentes cuccokat lehet nyerni.

Akció.Rossmann.Golden Rose

Tegnap a Westendes Rossmannban 99 forintért árulták a Golden Rose cuccokat.
Sajnos egyre jobban meg vagyok róla győződve, hogy a GR kivonul a Rossmannokból....de addig is használjuk ki, mert szerintem nemcsak nekem jöttek be a cég termékei.

Vettem rúzst, meg a multkori metálos szemhéjtus tesóit is a kosaramba tettem. Lila és kék GYÖNYÖRŰ!!!! :-)
ráadásul olyan kedves volt a kasszás csajszi, hogy hiába nem ismerte fel a gép a tusok kódját, beütötte a rúszokat mégegyszer és így el tudtam hozzni...nagyon örültem neki!!!