2010. december 30., csütörtök

Körmös bejegyzés

Mai körmöm és teszt és termék ajánló.
Röviden ennyi lesz ez a bejegyzés.

Ez volt a mai körmöm, szerintem úgy télies, hogy közben szuperül néz ki. Nekem nagyon tetszett és kipróbálhattam egy terméket, amivel már egy ideje szemeztem.
Ezeket használtam: China Glaze-Metallic Muse a csillagokhoz és Essence-Pointbreak a Surfer babe kollekcióból.

És ezt e terméket szerettem volna kipróbálni.
Essence "Nail art designs" 02 Style it up! mintával. (http://www.essence.eu/hu/termekek/koeroem/nail-art/nail-art-designs.html )

Mostanában szeretek mintás körmökkel járni-kelni, de nem mindig van kedvem nyomdázgatni. Erre egy jó alternatíva ez a kis kézikészülék, vagyis matrica. Felragasztod a szépen kilakkozott kis körmödre, rá vékony rétegben vmi csilivili szupi lakk, míg visszateszed a körömlakk tetejét a helyére, pont megszárad annyira a minta, hogy le lehessen húzni a kis kis matricánkat és már kész is a MŰ!! :-)
Ami nagy előny: hogy gyorsabb, mint a nyomda. Egy kis matricával én végig tudtam menni az összes ujjamon, tehát 10 matrica=10 manikűr.
Hátránya: 4 fajta van összesen. Ehhez is olyan lakk kell, ami 1 rétegben tökéletesen fed.
Tipp: a nem ragadós felén ha lemossuk körömlakk lemosóval, akkor ki lehet tisztítani a beleszáradt lakkot. Akkor száradhat bele a lakk, ha túl sokat várunk a lehúzással.
Összességében: ha tetszik a minta, akkor 500 forintért megéri. De kínai üzletben láttam 350 forintért is, más mintával.
Amit még meg szeretnék mutatni:

Mennyire szép és különleges ez a kis duókróm lakk?
Szerintem gyönyörű. Rózsaszínes-bogyósgyümi színű alapban, lila,kék meg miegymás színű glitter és kék duókróm. Messziről határozottan lilának néz ki, de nem az. (Essence show your feet- 11 Catwalk pink árnyalatban)

Új essence körömnyomda paletták?

Az egyik előző postomban írtam, hogy milyen jó lenne, ha lehetne olyan körömnyomda palettákat (lapocskákat) kapni, amelyek izgalmasabb mintákat tartalmaznak.
Elnézelődtem az Essence oldalán és mit vettem észre?


http://www.essence.eu/hu/termekek/koeroem/nail-art/product/2.html
Igen, ez a kép az Essence oldaláról van. Az előtérben a már ismert, virágos minták, de a háttérben a 3 új lapocska kockás, állatmintás és mindenféle tökjó mintás!!

Muszáj volt egy kicsit utánanézni, ezt találtam:
http://www.lacquerized.com/2010/08/new-essence-stampy-plates.html




Nagyon remélem, hogy hozzánk is hamarosan eljut!!!

2010. december 28., kedd

MAC új kollekciók

Stylishly Yours kollekció, ami elvileg 2011 januárjában evez nemzetközi vizekre.
Élénk, szinte neon színekkel, a narancs és a magenta dominál.

Bővebben itt: http://www.temptalia.com/mac-stylishly-yours-overall-review-recommendations
Igazából én a Dark Diversion fluideline-on kívül mást nem érzek kötelező darabnak.

Illetve, a pigmentek tetszenek, de ezeket nem érzem annyira egyedinek, hogy a már meglévő szemhéjfesték-pigment készletem mellől nagyon hiányoznának. A Violet pigment, az állandó kollekció része!

Sorrendben: Follow Your Fancy, Madly Personal, New Fixation, Violet

Ha valamelyik tetszik, de nem akarunk kiadni pár ezer forintot, akkor a vaterán érdemes egy-egy pillantást vetni a következő pigment mintákra: Pink Bronze; Fuchsia; Accent Red vagy Ruby Red; Violet. Illetve a Sleek "Sunset" palettája hasonló, gyönyörű színeket tartalmaz.


Cham-Pale kollekció, ami szintén 2011 januárjában lesz kapható nemzetközileg.
Ha valaki engem kérdez, akkor a név egy szójáték/szóösszetétel: champagne-pezsgő és pale-sápadt, halvány. Logikusnak tűnik a képek alapján.
Bővebben itt: http://www.temptalia.com/mac-cham-pale-overall-review-recommendations


A két kollekció különbözőségéből látszik, hogy jövőre (is) gyakorlatilag minden divatos lesz, a neon színek is és a halvány színek is.
Én ezt a kollekciót sokkal hordhatóbbnak érzem, de ez sem olyan ütősen egyedi.
A paletta, olyan Clinique-s nekem, nekik van állandóan rózsaszín-barna összeállítású palettájuk.
A legjobban a körömlakkok tetszenek, de a Very Important Platinum szín a körmön nagyon-nagyon, de nagyon hasonlít az Essence Metallics kollekció Nothing else Metals lakkjára, sőt szerintem ez utóbbi szebb is.
Ugyanaz a kicsit zöldes árnyalat, mint a Nothing else Metals, csak az kb. az ötödébe kerül:-)
Illetve, ez a Soiree nevezetű lakk is helyettesíthető az Orly "Rage" nevű lakkjával. Az Orly olyan 1500-1600 Ft a Dohány utcai üzletben, a MAC olyan 3000 valahányszáz Ft. (Személy szerint, az Orly jobb, a MAC nem véletlenül nem a körömlakkjairól híres.)
Nem tudom, hogy végül mi jut el hozzánk. Reméljük mindkettő :-)

2011. 01. 03-i frissítés: Cham-pale VAN!!! :-)

2010. december 27., hétfő

segítség!!...és közvélemény kutatás

Légyszíves segítsetek!
A véleményeteket szeretném kikérni: szerintetek vegyek még egy MAC Cut a Caper rúzst?
Ez ugye limited edition és nincs is még egy ilyen színe a MACnek és nem is tudok mást, ami hasonlítana erre.
Annyira imádom, legszebb nude-korall szín, amit valaha láttam.

Köszi előre is:-)

Szerkesztés:
Az élet eldöntötte helyettem. Sold out a Váci utcai MAC üzletben:-(

De ha már itt tartunk, akkor szeretném tudni, hogy vettetek e már valaha back-upot bármilyen termékből?
Ha igen, mit? Ha nem, akkor miért nem?
Ha igen, akkor szükség volt e a back-upra, vagy még mindig az elsőt használjátok?

2010. december 24., péntek

Karácsonyi olcsópaletta teszt

Először is : Boldog, szeretetben gazdag ünnepet kívánok mindenkinek!!!

Másodszor meg: SMINK!!! :-)
Mióta napi rendszerességgel másokat is sminkelek, azóta valahogy vágytam könnyen szállítható, sokszínű palettákra.
A Sleek palettáimat imádom, de ha egy világos bőrű, szöszi, kékszemű emberkét sminkelek, akkor egyszerűen túl élénknek érzem a színeit, főleg ha "work-safe" sminket kell készíteni.
És a multkori China Glaze-táska katasztrófa után nem akarok, nem merek drágább vagy itthon nem kapható cuccokat magammal vinni. (Ne is kérdezzétek, mert még most is sírok, egyik kedvenc táskám, néhány China Glaze lakkom, pedig ha volt vmilyen lakk, hogy biztos nem törik össze, hát akkor a China Glaze volt az, meg egy szép piros s-he lakk is...:-( Egyszerűen nem tudom, hogy hová vághattam le-be annyira a táskámat, hogy ez történjen.)
Hagyjuk is. Szóval karira olcsóbb palettákat kértem.
Egy LA Colors (ez régebbről), egy H&M es Hello Kittys, meg egy chinese no-name, juj de nagyon kompakt szájfény-szemhéjpúder-pirosító kis "izé".


Itt külön a juj de nagyon kompakt kis "izé". Felső tálca szájfény, középső tálca szemhéjfestékek, alsó tálca pirosító és high-lighter. Sőt a tetejében egy kis tükör is van.

Csak a szemhéjfestékeket mintáztam. Elf mineral eyeshadow base az alap. Nem tudom mennyire látszik a képen, hogy többféle fénye van a szemhéjfestékeknek. Az egyik glitteres, van matt, van selyemfényű is. A pigmentáltság színenként eltérő, általában nem jó. Eléggé szóródik, nem finoman őrölt szemcsékből áll.

LA colors. Így szépen mutat, viszont borzalmasan meg kellett dolgozni ezekért a színekért. Nem pigmentált, szórodik. A világos zöldet (felső sor, balról a 2.) kb. 15 dörgölés után sikerült összehozni.

H&M Hello Kitty paletta. Ezt azért mertem kérni, mert van egy régi H&M juj de kompakt cuccom és azt IMÁDOM. Abban szuperpigmentát szemhéjfestékek és két nagyon szép pirosító van. Ez...juj-fúj! Nagyon-nagyon szemcsés, csomós a cucc. Itt is színenként eltérő minőség van, a sötétebb színek szebbek.



Összességében: Mindegyik palettáról el lehet mondani, hogy nem tudnak színenként megegyező minőséget hozni. Általában, a sötétebbek a szebbek és a könnyebben kezelhetőek.
A festék szemcsék nem finomra őröltek, ezért szóródnak és hullanak.
A pigmentáltságot vizsgálva is hihetetlen eltérések vannak. Itt is a sötétebb színek teljesítenek jobban.
Szivacsos applikátorral a tapasztaltabb emberkék már nem szívesen dolgoznak, de szerintem annak is megvan a maga helye. Pl. ezeknél a palettáknál. Sokkal könnyebb valamiféle színt kicsiholni az applikátor segítségével.

Ajánlás:
Utazáshoz, főleg, ha tartunk tőle, hogy vmi túlbuzgó vámtiszt kidobatja velünk a teljes sminkkészletünket. (Volt már ilyen, szerencsére nem velem.)
Türelmes embereknek, akiknek nagyon tetszik vmelyik szín.
Ha teljesen munkahely/iskola-biztos sminket akarunk.


Nem ajánlom viszont, hogy ezekre a palettákra alapozzuk a sminkkészletünket, lehet jobbat kapni még ennyi pénzért is (Essence pl.).

2010. december 15., szerda

Essence Nail Art teszt

Mivel én mindig gondban vagyok azzal, hogy mikor szárad már meg végre a lakkom, mert indulni akarok/aludni akarok/mást akarok csinálni, így már régóta ki akartam próbálni az Essence Nail Art Express dry drops nevű termékét. Olyan 700 forintba kerül és azt ígéri, hogy 60 másodperc alatt megszárad a lakk. Ezzel a 60 másodperccel, azért mernék vitatkozni.
Lehet, hogy egy rétegnél tényleg megszárad 1 perc alatt, de ha egy réteget visz fel az ember, akkor az magától is elég hamar megszárad.
A gondok akkor kezdődnek, ha 2, esetleg 3 réteget kell használni, a kívánt szín érdekében.
Nem mondom, hogy vacak ez a termék, mert egyáltalán nem az!! De a 60 másodperc nem igaz sajnos, viszont tényleg SOKKAL hamarabb megszárad a 2-3 réteg is.
Kb. 1-2 perc (! tényleg), amíg "érintésbiztosra" szárad, vagyis nem hagyunk ujjlenyomatot, de a teljes "ütés- és nyomásbiztos" száradáshoz, azért ennél több idő kell, de még így is lényegesen rövidebb idő, mint a cucc használata nélkül.
Plusz: mandulaolajat tartalmaz (ez nagyon jó a körömágynak), nem büdös.
Összességében: az 1 perc nem igaz, de tényleg lerövidíti a "jaj, a körmöm" időt!

Már régebben megvettem az Essence Konad koppintó stampy settjét (körömnyomda), de meg kell, hogy mondjam, nekem mindig olyan pain in the ass (FÁJDALOM!!!) volt használni. Mert iszonyú nehéz olyan lakkot találni, ami 1 rétegben szépen fed, elég gyorsan szárad ahhoz, hogy ne kenődjön el a minta a körmön, de közben meg elég lassan szárad ahhoz, hogy a mintát le lehessen szedni a kis fém lapocskákról.
Végre az Essence észbe kapott -vmikor most nyáron- és kb. egy évvel a stampy sett megjelenése után kihoztak olyan lakkokat, amelyek megfelelnek a fentebb felsorolt kívánalmaknak.
Fekete és fehér, olyan 500 ft per db.
Végre!!!
Mióta megvettem mindkettőt, azóta minden manikűrhöz használom a stampy settet, mert ezekkel végre!! egyszerű használni.
Összességében: VÉGRE!!! Már "csak" annyi hiányzik, hogy több színben lehessen kapni (köhöm-köhöm Essence), és lehetnének "vagibb" minták a stampy setthez. Pl. csipke, pókháló, tyúkláb stb. stb.
(vagy vki írjon, ha tud olyan helyet, ahol "vagibb" mintás fémlapocskákat lehet beszerezni:-)

Tipp: a körömnyomdás mintákat, elkenés nélkül az Essence Nail Art Sealing Top coat használatával lehet fixálni, tartósabbá tenni.

Mai "mani": China Glaze-Robotika, Essence-fekete körömnyomdás lakk, hawaii virág (vagy mi:-) a békejeles fémlapocskáról

2010. december 10., péntek

H-&-M ecsetek

Már több blogon láttam H&M sminkcuccokat, ecseteket. De eddig sajnos nem volt szerencsém ezekkel, mert mindig üres állványok vártak.
Szerdán, amikor kimentem a jogsimat megcsináltatni (végre!! tök büszke vagyok magamra :-), akkor melóba visszafelé menet beugrottam a Vörösmarty téri üzletbe.
Sokkal barátságosabb árak vártak, mint ahogy azt előtte gondoltam, szóval megvettem mindent, amit megtetszett :-D
"általános" szemhéjfesték ecsetke
Olyan cuki alakja van a szárának.
Azért nevezem általánosnak, mert az alakja miatt, szinek felvitelére és eldolgozására-összedologzására is alkalmas. Nagyon puha, nem hullik, nagyon megéri a kemény 390 ft-os árát.

Nagy púderecset arcra, 990 ft. Finom puha, fixáló púder felvitelére tökéletes.

Látszik, hogy elég tömött, nem spóroltak az anyaggal :-)
Kis kabuki, 490 forintért. Ugyanolyan tömött, mint a nagy púderecset, de mivel rövidebbek a szálak így pl. mineral alapozó felvitelére jól használható.

Ferde pirosító ecset, 990 forintért. Szerintem, ez a legjobb formájú ecset, amit kontúrozásra, pirosító felvitelére lehet használni. Szép is, puha is :-)

Ezt az ecsetet vmiért a H&M "smokey eye brush"nak nevezi, nem igazán tudom miért. Mindegy is, de az egyik vége egy ferde tus ecset, a másik meg egy kis pencilbrush. 390 forint.


Egy ecsetet nem vettem meg, egy szintén kétvégű alapozó-pirosító ecset kombót.
Mindegyik ecsetet kipróbáltam. Tapasztalat: mindegyik jól használható, puha, nem hullik őrületesen, elég jó minőség, verhetetlen ár, szépek, nagyon tetszik ahogy a szár ki van alakítva, jó fogása van. Összességében nagyon örülök neki, hogy sikerült végre beszerezni ezeket! :-)

Plusz:
H&M és az Unicef közös jótékonysági akciójához lehet csatlakozni a matrica megvásárlásával(390 ft.)

2010. december 9., csütörtök

Alverde zselés tus How to...azaz, hogyan lehet elfogadható vonalakat húzni

Az Alverde legújabb kollekciójával kijött zselés tusok a magyar piacon meglehetősen egyedülállókat, és az 1000 forintos árukkal verhetetlenek.
Kár, hogy egyébként eléggé használhatalanok is egyben.
De mivel olyan különlegesek és szépek, úgy voltam vele, hogy megér egy kis vacakolást és gondolkozzunk már, hogyan lehetne mégis használni.

Asszem rájöttem.

Ezek kellettek hozzá:
Sleek Original palettából a matt fekete szín, de nem kell Sleek feltétlenül.:-)
Egy ferde, puha sörtéjű tusecset.
Alverde tus (044 Sunny színben).

Fontos, hogy puha legyen az ecset.


Matt fekete szemfestékkel meghúzzuk a vonalat, ez lesz az alap.
Erre jön ECSETTEL!!! a tus. Fontos, hogy csak az ecset legtetejét, az "élét" mártsuk csak bele a tusba, ne is mártsuk inkább, csak egy pillanatra érintsük a cucchoz.
Ez lesz belőle: 1 réteg matt fekete, egy réteg tus.


Szerintem elég szép:-) Mai tesztelés után, azt kell mondjam, hogy tartós is.
Megéri vele szórakozni, de örülök, hogy nem vettem több szint, mert nagyon vacakolós még így is. Biztos nem ezzel fogok 10 perces sminket készíteni.
Azt még mindig nem tudom, hogy vékony vonalat hoz lehet húzni, mert így ez a rétegelős technika miatt mindenképpen vastag lesz.

De ha vki megvette, akkor ezzel teljesen használhatóvá lehet tenni:-)

tipp: ha egy rétegben mégsem lenne elég, akkkor legalább egy percet várjunk mielőtt átmennénk rajta mégegyszer, először hagyjuk száradni!

2010. december 7., kedd

Lush zsákmány

Volt már régóta egy jó hosszú Lush kívánságlistám.
Ez...vagy majdnem.
Alsó sor, balszéltől kezdve:
Snow Globe szappan: karácsonyi cucc, azt írja, hogy kókusz-grapefruit olaj van benne, szerintem olyan citromos, nagyon friss illat.
Coal face: szénporral, a zsíros bőr ellen. Szerintem kicsit gyógyszertár illata van, de nem vészes, első próbára kellemes érzés. Majd meglássuk, mert evil-she-devil esküszik erre, de nekem eddig semmi "vmi ellen" termék nem jött be a Lushtól, se sampon, se bőrradír, se semmi.
Mint Julips: After eight csoki illat, erre azt hittem, hogy hülyeség, de tök jó!! Miután leradíroztuk vele a szánkat olyan jól beszívja a Carmexet, hogy csoda!
Godmother: ajándék szappan, először a Miranda nevű szappant adták ajándékba. Aztán, amikor álltam a kínainál sült banánra várva, láttam, hogy a Mirandában friss kiwi van, mondom jó, akkor vissza, mert allergiás vagyok a kiwire. Szerencsére kicserélték erre, bogyósgyümölcs, meg még vmi illata van.
The Comforter: habfürdő, feketeribizli illata van. Szeretem a Lush habfürdőket, tartós a habjuk.
Ma Bar: habfürdő, csokiskávé-karamell illata van szerintem.
Think pink: fürdőgolyó, cuki, virágos-vaniliás illata van, szép rózsaszín lesz tőle a víz, nem kell utána testápolózni. Cuki szivecskés konfetti van benne. :-) Egyik kedvencem.
A Christmas Eve melletti, a legutolsó cucc a Dorothy habfürdő: virágos, édes illatú.

Ez a Christmas Eve habfürdő, apró glitteres karácsonyi cucc, finom jázmin illattal.

Meg akartam venni a Snow Fairy tusfürdőt, de olyan émelyítően édes, olyan mű erdeigyümölcs illata volt, hogy fújjj.

A Coal face szappanhoz nagy reményeket fűzök, mert elsőre tényleg kellemes volt és csak jókat olvastam róla, de majd meglássuk.

A habfürdők stb. télen muszáj, mert nagyon utálom a telet. :-(
Köszönöm a csajsziknak, hogy kicserélték a kiwis szappant és választhattam másikat. Ami viszont nem tetszett, hogy nem értem miért nem pecsételnek a sárga zacsikra? Most, ha meg van hirdetve az akció (3 pecsét a zacsira=ingyen szappan), akkor miért kell itt szívózni?

hmmmm

ma megrendeltem azt az 5 China Glaze Khrome lakkot, amibe beleszerettem
2 megjegyzésem lenne
1. remélem nem törik össze és a jövő héten itt lesz
2. g*ci drága a dollár most

Itt vannak a gyönyörűim:
(a 2030 nevű színt nem rendeltem meg, mert nem tetszett...de a többi Love @1st sight:-)


kép innen: http://ipaintmynails.blogspot.com/2010_03_01_archive.html

2010. december 2., csütörtök

Decemberi dm-es újdonságok

Mivel majdnem karácsony van rengeteg kozmetikai cég hoz ki új kollekciókat.
Ebédszünetben dm-eltünk a barinőkkel.
És teljesen too much information helyzet állt elő. Olyan szoftver lefagyós...

Hihetetlen mennyi új kollekció jött ki!!!!
2 db Alverde
2 db Manhattan
Margaret Astor stb. stb. RENGETEG új cucc van!!!

A Margaret Astor nem volt túl érdekes.
Az Alverde két kollekciója közül a "Zauberwald" névre hallgató egyrészt annyira nem újdonság, kb. 2 hete már láttam ezeket a cuccokat, másrészt főleg barnás-terrakottás színű cuccokból áll. Szép kollekció egyébként.
A másik Alverde kollekció a "My best friend", ami valami hihetetlen szép. Élénk, vibráló színek a szemekre és szép natúr rúzsok az ajkakra.
Én szerintem még sosem láttam ennyire színes Alverde kollekciót.
Bővebben itt a quattrokról, KÉPEKKEL:
http://www.fashion-fee.com/2010/11/bilder-alverde-my-best-friend-le.html

Mivel mostanában igyekszem csak olyan sminkcuccokat venni, amiből nincs már egy tucatom, így egyből a zselés tusokat vettem észre. Nagyon szépek, van teljesen matt fehér, rózsaszín, világos menta, világos liláskék (MIND MATT!!!) és csillogó, sötét kékeszöld valamint csillogó, sötét kék.
Valami hihetetlen szépek.
Megvettem a csillogó, sötét kékeszöldet.
Hogy én hogy utálom az Alverdét!!!!
Valami összepisilős gyönyörűség és teljesen használhatatlan!!!
Tök olyan, mint a régebbi postban bemutatott fekete, csak nem fekete, de ugyanolyan vacak!
Ilyen szépek:


És ilyen vacak mindegyik:

Ez utóbbi két rétegben, a tesztelő írása szerint.
Innen:
http://www.fashion-fee.com/2010/11/review-alverde-my-best-friend_27.html

Szerintem, most vagy én vagyok nagyon béna, vagy én nem tudom, de én sem az essence metallics ecsettel, sem egy másik ecsettel, sem a kis ujjammal nem tudtam egy egyenletes réteget összehozni, a kézfejemen sem.
:-(
Viszont a rúzs, amit vettem nagyon tetszik!!! (121 Mareike)

Az új Manhattan kollekciók, olyan szépek, olyan cruelty free szabályszegősen szépek.
Az egyik a Party glam. (Tökéletes névválasztás!!)
http://www.manhattan-cosmetics.com/de/produkte/party-glam/
A baked paletták csillogóak, gyönyörűek, nagyon pigmentáltak szárazon is. Olyan 1600 ft/db. Mindegyik paletta hihetetlen szép.
A másik kollekció a Diamonds
http://www.manhattan-cosmetics.com/de/produkte/diamonds-look/
Nem olyan összepisilősen szép, mint a Party glam, de a higlight powder cuki és a 610W jelzésű körömlakk egy csillogó, sötétlila, csillogó csoda. Mindkét terméket lehet helyettesíteni szerintem, bár a lakk színe nagyon egyedi.

Szerkesztés:
az Alverde tusok 1000 ft/db áron vannak
és
légyszi osszátok meg velem, hogy milyen technikával lehet normális, egyenletesen pigmentált, normális!!!! vonalat húzni velük:-(