2012. május 31., csütörtök

Egyik kedvenc palettám rohanós reggeleken: LA Colors Mineral Spa

Ez a kis paletta már elég régóta megvan, a többi LA Colors cuccommal együtt kaptam, amelyek közül már szinte semmi nincs meg, mert nekem nem jöttek be. Ez a paletta jelenti a kivételt. Az elején lelövöm a poént, de nagyon szeretem.
LA Colors "Mineral spa" 10es paletta
10, a hétköznapokban nagyon jól használható színt tartalmaz, strapabíró és táskabarát méretű csomagolásban.
A festékek állaga elég kemény, ha a Sleek vagy az Urban Decay az egyik véglet, akkor ez pont a másik vége a spektrumnak. A keménység ellenére sem állíthatom, hogy kínszenvedés kicsiholni a színeket, mert nem az. Csak nem ecsettel kell használni, mert pont ehhez az állaghoz van az applikátor kitalálva. Ecsettel szóródnak a színek, mint szilveszterkor a konfetti.
"Szerencsére" mostanában van bőven alkalmam a tartósság tesztelésére. Reggel 6-kor felteszem egy jó alapra (elf mineral vagy Artdeco), este hatkor még látom, hogy ott vannak a színek, egy kicsit megkopva bár, de ott vannak ahová reggel kerültek. Ez persze a primerek legnagyobb érdeme....

Fehértől a sötétbarnáig, hideg és meleg árnyalatokat is tartalmaz. Kb minden szem és bőrszínhez passzol.

Élethű!


Itt azért látszik, hogy bőven nem az a krémes állag, de alap nélkül ilyenek a színek.
A sötétebb színek pigmentáltak, a világos színek eléggé eltérően viselkednek. Pl.: Az alsó sor 2. iszonyatosan porzik és nagyon kellett pakolgatni, de a 1. sor első, ami a legvilágosabb, mind állagra, mind pigmentáltságra sokkal jobban teljesített.
Az alsó sor 4. szín a kedvencem: matt rozsdabarna, amit nem nagyon látni más palettákban.
Reggeli rohanós sminkhez, táborozáshoz, utazáshoz, első randis no makeup-makeuphoz jó választás.
Összességében: a színek nagyon jól összeválogatottak, pici és kompakt, ha a Cherryculture-ről rendeli az ember lánya nem drága. Szerintem az LA Colors egyik legértékelhetőbb terméke, a körömlakkok mellett.  Ha valamit nagyon, de nagyon ki akartok próbálni az LA Colorstól, akkor én ezt tudom ajánlani.

2012. május 28., hétfő

MAC: Crew "highlighter" első benyomások

Már régóta szerettem volna a MAC-től, az én kategóriám szerint "színes arcra való cucc" bírtokosa lenni, csak eddig mindig, mindenről lebeszéltem magam, hogy ez nem tetszik annyira, az nem annyira különleges stb stb. Aztán, amikor kijött májusban a Hey Sailor! kollekció tudtam, hogy veszett ügy a lebeszélés. Nagyon-nagyon tetszett a 2 pirosító is (főleg a Fleet fast), meg a Crew highlight púder is. Mondjuk az utóbbiról egészen a  Temptalia postig  le tudtam magam beszélni, de utána úgy vágtam neki a Váci utcai MAC üzletnek, hogy vagy a Fleet fast vagy a Crew kell!
"Szerencsére" minden "színes arcra való cucc" sold out volt az üzletben :-( Aztán eszembe jutott, hogy a Váci utcai üzlet és a Westendes üzlet egy cég, így gondoltam megkérdezem a lányt, hogy lehet e a Westendes üzletben még egy darab, a lány szerencsére tök rendes volt, megkérdezte és félre is tetetett nekem egyet....Ekkor még nem voltam teljesen biztos, hogy a Crew kell, vagy a Fleet fast. De inkább hajlottam a Crew felé, illetve az élet eldöntötte helyettem végleg, mert a pirosító fronton a Westend is sold out volt.
Mondjuk nem sírok, mert ez jobban tetszik, olyan kis szép és rengeteg!! :-)

Temptalia postja és az üzletben való kipróbálás is meggyőzött róla, hogy még lebarnult bőrön is látszik, szerintem ez inkább pirosító, mint highlighter.

Íme a "kis" szépségem:
Kívül tengerészcsíkos csomagolás, tükör nélküli kompaktban maga a "színes arcra való cucc". 
3 színes csíkos részből és egy halvány bézs színű fedőrétegből áll. Mindhárom színnek van egy enyhe fénye, de egyik sem csillámos. A színek: halvány, kékes lila, sárgás világos rózsaszín, világos narancs, keverve egy sárgás, icipici narancsos beütésű rózsaszínt kapunk, ami kb. mindenkinek jól állhat. Kellemes, selymes textúrája van. Nem olyan őrülten pigmentált, mint a Sleek kb.  minden pirosítója, így nem is kell vele kesztyűs kézzel bánni, ezen kívül rengeteg, mert 10 gramm, így tényleg nem fog hamar elfogyni és úgymond jó befektetés :-) Egy normál MAC pirosító 6 gramm, a Sleek pirosítói 8 grammosak, csak viszonyításként írom.

 

Temptalia fentebb linkelt postjából kiderült, hogy a halvány bézs réteg szerencsére csak egy vékony fedőréteg, a színes csíkok azok, amelyek a termék nagy részét alkotják. A bézs réteg tűnik el, a színek megmaradnak, a bolti tesztereken főleg a rózsaszín látszott.

Mindegyik szín keverve, világos kékes lila, sárgás rózsaszín, halvány narancs. A mintákat nem építgettem, 1-2 áthúzással készületek.



A Westendes MAC üzletben pénteken még volt pár darab :-)

2012. május 27., vasárnap

Essence: Sun Club 02 Long Beach paletta teszt

Lassan tényleg itt van a nyár, a nyaralás, a vakáció és a gyorsan összekapom a cuccaimat, a gyorsan feldobok egy sminket időszaka.Végre!
Ez a kis táskabarát méretű paletta pont az ilyen esetekben jön jól.
Már régóta szerepel az Essence állandó kínálatában, de csak most jutottam el ahhoz, hogy tesztet írjak róla, de még időben :-)
8 színt tartalmaz és egy nagyon jó kis applikátort, amelynek az egyik vége szivacsos, a másik pedig egy kis ecsetke, ami a szélek eldolgozásakor jön jól.


A színek: nagyon csillámos világos arany, bézs, barnás-zöldes-fekete, szép matt sötét barna, világos narancs, bronzos, szürkés barna, csillámos szürke.



minták




Az elgondolás nagyon jó, mert ha a nyári melegben nincs kedve nagyon sminkelni az embernek, akkor elvileg ezekkel a színekkel össze lehet gyorsan dobni egy egyszerű sminket, ami jól menne egy élénkebb ajakszínhez, meg a kötelező napszemcsihez.
A kivitelezéssel viszont vannak gondok. A csomagolás nagyon praktikus, helytakarékos. A szemfestékek viszont nem jók, egyrészt rengeteg minden színben a csillám, ami nagyon-nagyon szóródik, rendkívül poros a 8 színből 6 (a bronz és a sötétbarna, ami nem), nagyon kellene egy matt, vagy legalább nem csillámos highlight szín, de nincs sajnos....A színek egyébként tartósak, jó kombinálhatóak.  A legjobb színek: a sötétbarna, a szürkésbarna. A bronzos is ok állagra, de nekem nem áll jól a színe, mert túl sárga. A világos narancs nem pigmentált, de legalább nem csillámos, a legvilágosabb szín iszonyatosan csillámos és borzasztóan hullik, így az a legrosszabb szerintem.
Összességében azt mondanám, hogy ne erre a palettára alapozzuk a barnás, természetes szemfesték készletünket, de ha nagyon helyszűkében vagyunk, vagy eltűnt (esetleg esélyes, hogy el fog tűnni)  a csomagunk és semmi sminkcuccunk nem maradt, akkor jó ez a kis paletta.

A terméket a Primőr kft.-től kaptam tesztelésre, ez nem befolyásolta a véleményem!!

(A MUA Heaven and Earth palettára lehet alapozni a barnás, természetes szemfesték készletet, ami azért jó, mert a Beauty Sale blogon is akciós, illetve a MUA hivatalos oldalán is akciós, ott minden 4 font fölötti netes rendeléshez ajándékba kapunk egy Glamour days palettát!! Érdemes most rendelni, vagy reménykedni, hogy nálam esetleg sikerül majd bezsákolni, meglepi coming!!)

2012. május 22., kedd

Miss Rose és Lora rúzsokat próbáltam...

Még, amikor a marie claire ünnep számához lehetett fleur de sante rúzst kapni, nagyon rajtam volt, hogy juj, de nagyon ki szeretnék próbálni valami olyan rúzst, amit még sosem. Mivel akárhol jártam, csak "szandálfa" árnyalat volt, így nem vettem meg végül, mert tudtam, hogy ha fa, akkor vmi nekem nem tetsző barnás árnyalatról van szó. De mivel buzgott bennem a tettvágy, így kapóra jött, hogy elfogyott otthon a mosópor és be kellett mennem az Eurofamily-be, ahol megvettem ezt a két rúzst végül. A Lora rúzsait nem próbáltam előtte sosem, bár sok jót olvastam róluk blogokon, a Miss Rose rúzsai közül csak egyet, de annak teljesen más volt a csomagolása. 
290 forint, per darab.
Mindkét csomagolás hasonlóan nem praktikus, halálom, amikor nem lehet a rúzst teljesen visszatekerni.

A Miss Rose rúzson látszik, hogy sikerült belekapni a kupakkal a rúzsba. De szeretem az ilyet!!! A másik szépészeti meglátásom, hogy az öntőformák széleit láthatóan nem dolgozták le rendesen, ezért van a csík a rúzsokon.

 A Lora rúzsnak van egy kicsi édes, gyümölcsös illata, míg a Miss Rose "klasszikus" rúzs illatú. A Lora nem pigmentált, a kezemen lévő mintát sokszori áthúzással értem el, a Miss Rose viszont a spektrum másik végére esik. (nagyon!) A rúzsok állagában nincs ekkora eltérés, bár a Lora valamivel keményebb. Nekem egyik sem szárította a számat, viszont a Miss Rose jóval tartósabb volt rajtam. Ez inkább a Lora rúzst tekintve gáz, mert a Miss Rose kb. átlagos tartóssággal bír, a Lora meg nem tartós. (De, ezt inkább az árnyalat számlájára írom!)

A színek kiválasztásánál az vezérelt, ha nem áll jól, akkor sem nagyon gáz, mert megérte a 290 forintot az, hogy kipróbáltam magamon ezt a színt (Lora 949), illetve nagyon tetszett a másik (Miss Rose 20).
Lora: 949-es árnyalat, Miss Rose: 20-as árnyalat. Pasztell,  kékes tónusú, halvány rózsaszín és meleg árnyalatú rózsaszínes, korallos.

Lora 949, Miss Rose 20. Nem értem miért ennyire matt a képen a MR, mert igazából van egy szép fénye. Lentebb!

Snookie szín, Snookie szájtartás, egyszerűen ezt hozta ki belőlem, na!

Na itt! Miss Rose 20, továbbra is nagyon tetszik!

Erre fogom a Lora rúzst használni!
Már nem emlékszem milyen isteni sugallatra gondoltam, hogy kipróbálom a 2 rúzst egymáson, de nagyon örülök, hogy jött ez az agyszülemény. Fentebb látható az eredmény. 
Most főleg nagyon örülök, mert a Lora rúzs eltört a tövénél, így sokkal könnyebb lesz összekutyulni a kettőt, illetve a csomagolásból sem fog kilógni majd egyik sem! :-P

Összességében: a Miss Rose rúzsnak nagyon örülök, abszolút megérte az árát. A Lora rúzs más árnyalatban jó lehet, de ez nagyon nem az én színem!

Ugye van a Lora-nak használhatóbb árnyalata?

2012. május 14., hétfő

Neon, pasztell körmök..i love you

Nem fűznék too much informations a képekhez, csak annyit, hogy körömlakkozásban az idei legmenőbb trendek (neon és pasztell) egymás mellett is jól megférnek...szerintem!!!
Pasztell rózsaszín és korallos....csillámos...
Két Essence, egyiket sem lehet már kapni, de a Hello Holo!-t igen.

Az Aden mini lakkot 170 forintért vettem a Blahán. Magában iszonyat átlátszó, de egy réteg pasztell kékes-zöldes, kékes lakkra 2 rétegben felkenve kijön a vadállat. Brutálisan jó neon zöld....

Benti béna fényekkel, itt az üvegben kb eredeti színe van, de a körmeimen a fenti brutál-neon az igazi.
(A kékes-zöldes, kék az Orly Frisky.)

A fenti két manikűrt úgy kellett magamra kényszeríteni, mert az Essie Funny face és az LA Colors nemtom mi a neve kékje az utóbbi 4-5!!! lakkozásnál lerobbanthatatlan volt.....
Nektek van, hogy annyira beleszerettek egy körömlakk kombinációba, hogy egymás után többször is azt használjátok?

2012. május 10., csütörtök

Veet Easy Wax élménybeszámoló

Én is a szerencsés meghívottak között voltam, akik részt vehettek a Veet újdonságát, az  Easy Wax elektromos gyantázó készletet bemutató sajtóeseményen.

Maga a felszerelés egy 50 ml-es lábra és karra használható gyantapatront, textilcsíkokat, a gyanta maradékot eltüntető törlőkendőt és persze az elektromos melegítőkészüléket tartalmazza, 5490 Ft-os áron kerül az üzletekbe. Az utántöltő patronkészlet tartalmaz egy kisebb, az érzékeny területek gyantázására alkalmas patront is. Nekem még vagy 10 napot kell várnom arra, hogy kipróbálhassam, mert hiába képes a 2 mm-es szőrszálakkal is dolgozni, nekem nagyon lassan nő vissza borotválás után a szőr. (Mondjuk emiatt nem panaszkodom :-)

Nagyon aranyos ötlet volt az esemény szervezőjétől (Well PR Ügynökség) a termék és a Sugar!Shop-os muffin díszítő "tanfolyam"  kombinálása, mert megmondom őszintén, hogy szinte arra számítottam, hogy élő termékbemutató lesz. Tudom, hogy volt olyan blogger, aki direkt növesztette a lábán a szőrmókát, hátha szükség lesz rá :-)  
Persze mindig, mindenkinek az a legnagyobb élmény,  ha egy ilyen eseményen találkozol a többi bloggerrel és jól érzed magad velük, mert a jó szervezésnek hála kellemes hangulatban zajlik az este......

Ilyen szép, (Veet)rózsaszín...


Díszítő elemek bevetés előtt...

ummmmm

A Horváth cukrászda vezető cukrásza segített "remekeink" elkészítésében...

work!

Sminkkel Viki szerint is fincsi volt...

neve: Superman lába előtt a női szívek milliói hevernek muffin

2012. május 6., vasárnap

Catrice Revoltaire cuccokat vettem

Pénteken bementem a Rossmannba, mert eszembe jutott, hogy nagyon tetszett nekem még régebben a Catrice kivont dolgai közül egy szemfesték illetve vattacukor pink körömlakk keresésben vagyok. Persze ezek közül semmit nem vettem, mert amikor megláttam a két cuccot, amit végül megvettem, hát majdnem megállt a szívem olyan gyönyörűségesek! 
A Catrice legújabb limitált kiadása "Revoltaire" névre hallgat és a két legeslegszebb dolog az ombre pirosító, meg a Colour Bomb rúzs. 
A pirosító annyira szép, hogy esküszöm sajnáltam belenyúlni! 
ombre pirosító, rúzs

A halvány highlighter, vanília baracktól, az élénk, majdnem narancsos barackig tart az átmenet. Sok csillámmal.


Halálfej van az inda (vagy mi) rengeteg közepén...



egy réteg ill. többször áthúzva

1 rétegben nagyon viselhető élénk, meleg tónusú barackos pink, többszöri áthúzással élénkebb színt kapunk.

Vékonyan felkenve.....

Az összes szín együtt, a legalja és a legteteje külön.
A pirosítóban lévő csillámok arcon nem zavaróak, viszonylag keményebb az állaga, de ecsettel még így is könnyen fel lehet vinni. Van egy kis egészséges fénye, építhető. 
A csomagolása hasonlít a Catrice mono szemhéjpúderekére, de valahogy túl könnyen nyílik, nem érzem biztonságosnak.
A rúzs, nekem biztos, hogy az egyik kedvencem lesz nyárra, kellemes viselni és hihetetlen szép. Azt írja, hogy matt, de szerintem ez nem az a hulla matt. Szintén építhető, nagyon kellemes a textúrája, nem ül bele a mélyedésekbe, sok matt rúzzsal ellentétben nem "dobja ki" a hibákat még jobban. 
A csomagolása nagyon minőségi, van súlya, szerintem fémből van, vagy nagyon jó műanyagot találtak erre a célra:-D
(Külföldi blogokon olvastam, hogy a rúzsok a kiadás abszolút sztártermékei a kiváló textúrájuk miatt, a másik két szín: nude és piros.)

(Nem találom a blokkot, de összesen 2300-2400 Ft körül fizettem, a rúzs gondolom olcsóbb, mondjuk 1250 Ft a pirosító és 1150 Ft a rúzs.)

Tetszik? Terveztek vmit beszerezni ebből a limitált kiadásból?