2012. július 31., kedd

Essence: Fix and matte púder teszt, vélemény

Július hónapra sem írok kedvences bejegyzés, mert júliusban is ugyanaz volt a kedvenc termékem, mint júniusban az Essence: Fix and matte fixálópúder. 
Már most lelövöm a poént, mert nagyon szeretem ezt a púdert.
A Clinique translusent loose púderét cseréltem le erre, eredetileg azt terveztem, hogy csak azt cserélem le és a MAC Blot púdert fogom magammal hurcibálni napközben továbbra is. Mert a loose púderek nem igazán hurcibálás barát termékek, szóródnak mindenhová, nincs tükör, szóval kell melléjük egy kis kompakt. 
Így terveztem, de annyira bevált, hogy inkább ezt hurcolom magammal, hiába nem az az előkapom és használom cucc.
15,5 gramm fehér, nagyon-nagyon finomra őrölt púdert kapunk 900 forintért, ami nem szép, sőt csúnya, de legalább nem praktikus, de strapabíró, egyszerű csomagolásban van.
Én úgy szoktam, hogy nem tépem le a fedőfóliát, csak néhány helyen lyuggatom ki egy olló vagy akármi segítségével. Még így is jóval több púder szabadul ki, mint amennyi kell, de valamennyivel kevésbé mocskos így a biznisz, ha kiveszem a táskámból.

Annyira finomra őrölt a púder, hogy nem is lehet látni a szemcséket! Mivel fixáló púderről van szó (tehát a legutolsó lépés a smink elkészítésénél), ez azért nagyon jó, mert ezek az atomnyi méretű szemcsék a legkisebb egyenetlenséget is fel tudják tölteni, simább, pórusmentesebb megjelenést biztosítva így a pácienseknek (nekem, neked, nekünk, nekik).
Ami a legjobb benne, hogy annyira, de annyira mattit, hogy az már a túlzás határait súrolgatja! Mostanában ugye reggel 6kor, fél7kor készítem a sminkem és csak este fél10kor mosom le, tehát 10en-valamennyi órát kell kibírni a sminkemnek, ami szerintem is borzasztóan sok. De, mióta ezt használom, még az én nagyon-nagyon-nagyon fényes T-zónám is elvan 1szeri blotting paper, 1szeri púder bevetésével ez idő alatt.
A legjobban azt nem szeretem ebben a púderben, hogy nem kompakt, milyen jó lenne, ha az lenne! Meg azt sem szeretem, hogy valahogy túl selymes érzést hagy a bőrön, illetve nem ajánlom arra, hogy naponta többször újra és újra átmenjünk az arcunkon ezzel, mert akkor biztos, hogy túlpúderezett viaszbabáknak fogunk kinézni.
 Olvastam olyan tesztet is erről a púderről, hogy nagyon fehérít, szerintem nagyon nem. Tény, hogy világosít, de nem nagyon. A Sigma F30-as nagy púder ecsetét használom hozzá, de a legfontosabb szerintem, az a technika, amit Wayne Goss makeup artist-tól lestem el.

Ecsettel a fenti pufnis technika!

Fix and matte púderrel fixálva.
Összességében: adok neki egy 4,25/5-öt :-) Ha elfogyott, tuti biztos újra fogom venni.

2012. július 28., szombat

Mit viszek magammal, ha napközben sminkelek

Most már mondhatom, hogy kizárólag reggel, munka előtt sminkelek és így indulok el otthonról, de vannak kivételes alkalmak, amikor reggel smink nélkül vágok neki a napnak és csak napközben "készítem ki magam". (A kifejezés minden értelmében :-D) Pénteken is egy ilyen alkalom volt, mert délután beültünk a csajokkal kávézni és friss sminkkel akartam megjelenni. 
Mostanában csak egy kis vászon adidas táskával járok-kelek, nem cipelek nagy "pakolgatós" táskát, csak könnyedén, így sokszor viszont helyszűkében vagyok, de végül csak megoldottam. :-)
Ezeket a cuccokat vittem magammal, ami megfelelne egy "mit viszek magammal nyaralásra, ha nagyon nincs helyem pakolgatni" felszerelésnek is.

Azzal kezdem, hogy bedobom valahová a táskámba az Essence Fix and matte púdert, aminek borzalmas, de legalább strapabíró csomagolása van. 
Külön kis csomagban az ecsetek. 
A régi Essence pirosító ecset a bronzosítónak, ezzel kontúrozok. Egy Clinique ecset, aminek kisebb a feje, pirosítónak, egy nagy Max Factor ecset a fixáló púdernek.
3 szemre való ecset, egy H und M dupla végű ecset, az egyik fele ferde tusecset, a másik meg a satírozáshoz jó. Egy satírozó elf ecset, egy általános szemfesték ecset, szintén az elftől.
 
 Ecset fronton ennél kevesebb szerintem nem elég, aztán lehet én vagyok a hülye, de nekem ennyi minimum kell. 2 satírozó ecset kell, mert a korrektort is ezzel viszem fel. A ferde tusecset is ilyen multifunkciós, mert nemcsak a felső pillákhoz lehet vele vonalat húzni, hanem az alsó pilláknál ill, a szemöldöknél is jól jön.
Külön ecsetet használok a bronzerhez és a pirosítóhoz, de talán ennél férne be a mínusz egy ecset.

Arcra a Missha Signature 23-as árnyalatú bb krémjét használom, meg a szem alatti karikák eltüntetéséhez a Bourjois Healthy mix korrektort. A korrektort a Pixiwoo lányok ajánlására vettem illetve, amikor voltam sminkelésen ezt is kipróbáltam és szerettem. Jellemző egyébként, hogy a Müllerben az eladó rögtön le akart erről beszélni, hogy ez CSAK pattanások eltüntetéséhez VALÓ! :-P
A Signature bb krémet most jobban szeretem, mint a Perfect Covert, mert gyengébb a fedése és valamiért sokkal élettel telibb az arcom, ha ezt használom és nem a PC-t.

Szemre való cuccok: 
Ha nem tudom, hogy pontosan milyen sminket akarok készíteni, akkor alapnak viszek egy semleges színeket tartalmazó, kis helyet foglaló palettát. Pénteken az Essence Metallics barnás négyesét vittem, mert ebben zselés tus is van, így nagyon helytakarékos.  A semleges paletta mellé még bedobok 2-3 színt is (Catrice monok), hogy legyen választási lehetőségem, meg ki tudja mihez lesz kedvem, igyekszem olyan színeket választani, amelyek teljes szemhéjon is jól mutatnak. Például nyáron szeretem a lilát, a korallt, ilyesmit.
Alap az alap (Artdeco), alap a szemöldökcerka (Bourjois: nagyon tartós, nagyon természetes színe van), alap egy jó spirál, amit az alsó szempillákhoz is könnyen lehet használni (Lovely Collagen Wear: eddig csak kétszer használtam, de lehet, hogy kedvenc lesz,  közepes méretű keféje van, hosszabbít és dúsít is, pont jó az állaga, nem folyik, nem száraz, szép fekete, tartós....szóval nagyon jó választásnak tűnik, 500 forint alatti áron jutottam hozzá akciósan).
Be kellett még férnie a bronzernek (Essence matt, ami sötétebb, mint a NYC Sunny, amit egyszerűen nem tudom hová tettem el, azt jobban szeretem, mert tükrös a csomagolása, ezzel is helyet lehet nyerni). Egy természetes színű pirosító (MAC: Crew). Bedobtam még az Essence multifunkciós Lip and Cheek creme cuccát, ami tényleg használható mindkét funkcióra, helytakarékos. Egy alig van színe, de jól mutat szájfény (MUA Shade 5), ami nagyon jól nézett ki az Essence Sending you kisses felett.

Ti mit pakoltok, ha helyszűkében vagytok? 

2012. július 25., szerda

Szivacsos technika, némi csalással

Mostanában rengeteget túlórázom (napi 12 órákat nyomok le, irodai meló :-P), míg sminkelni minden reggel van türelmem, a körörömfestés esti program marad, amikor se türelmem, se időm, se kedvem nincs valami nagyot alkotni. Ilyenkor szoktam a szivacsos technikát bevetni, természetesen csalásos módszerrel.
A csalás abból áll, hogy csak és kizárólag gyorsan száradó, 1 rétegben elég lakkokkal dolgozom, választok valami harmonizáló alapszínt, feldobom egy rétegben, jön a vizes szivacs, amire húzok kettő, az alapszínnel harmonizáló lakkal egy-egy csíkot, rányomom a körmömre a szivacsot és voila...megoldva! Persze a szivacsos technikánál, szerintem elengedhetetlen egy akármilyen fedőlakk, ha egyenletes, sima felületet akarunk a végére.

Itt látszik az átmenet, ombre babám. Narancs kezdés, piros végek, alapréteg pink.

Nektek van valami trükkötök körömfestés témakörben?

2012. július 23., hétfő

Catrice kivonuló termékek bevásárlás

Már megkezdődött a Catrice szokásos szezon végi kiárusítása, ahogy láttam tulajdonképpen az összes szájfény, néhány nagyon dögös színű rúzs, egy(?) 4es szemhéjpúder, szép pirosítók, zselés szemhéjtus, krémes szemfestékek, alapozó stb stb. Egy megjegyzést: egyszerűen nem értem, hogy sikerült azt összehozni, hogy kivonás előtt nem bírt ideérni a Heidi Plum mono szemfestékből a megújított, gyönyörű, aranyfényű szilvaszín, csak a matt, uncsi, padlizsánlila?!!! Nagy gratuláció, de tényleg!
Mindegy, legalább több pénzem maradt másra :-P..... Két szájfényt, meg egy dögös rúzst dobtam a kosaramba a minap.
szájfények

Colour show lipgloss: 140 Peach boy és 030 Pink me up
A Colour show termékcsaládból választottam két szájfényt, elvileg ezek a pigmentáltabb Catrice szájfények.
 A 140 Peach boy egy újabb szín, amit a megújított, rövidebb, szélesebb, szív alakú applikátor illetve a számozás is jelez. Nem barackos szín, de nem ám, tök narancssárga. Narancssárga fehér mikrocsillámokkal, aminek kb. semmi értelme nincs. Hacsak nem akarjuk szájfénnyel megoldani az ajakradírozást, ugyanis a színt el lehet tüntetni, nagyjából 2-3 óra alatt, de a csillámok maradnak, nap végére, ha többször felfrissítjük a szájfényünket, olyan szép csillámtengerben fognak úszni az ajkaink, hogy több se kell. 
A 030 Pink me up pink, de nem kékes, hanem inkább meleg tónusú, de nem barackos, vagy narancsos szín, a kettő közül ez a kevésbé pigmentált.  A kettő közül ez volt a tartósabb rajtam, nem sokkal, de ez.
Valamilyen számomra megfoghatatlan édes gyümölcsös illatuk van, nem tudom, én valahogy a mű gyümi illatok közül egyedül az erdei gyümölcsöt, meg a barackot vagyok képes beazonosítani....Az állaguk a még pont nem ragacsos, de éppen emiatt tartósabb állag.
A Peach boy már az újabb fajta applikátorral rendelkezik, ami rövidebb és szív alakú.

Ultimate colour 100 Lobster love
A Catrice Ultimate colour rúzsai a márka pigmentáltabb, élénkebb színű cuccait jelentik. A Lobster love élénk, egy húzással teljesen fedő, főtt rák színű, krémes, tartós rúzs. A narancssárgánál egy hajszálnyival pirosabb, igazi nyári szín. Kifejezetten bátrabb lányzóknak, szerintem.

Peach boy, Pink me up, Lobster love

140 Peach boy A szájfényhez képest jól pigmentált alapszín tetszik, de a csillámok nélkül simán kibírtam volna.

030 Pink me up

100 Lobster love
Ti mit ajánlotok, amit feltétlenül be kell szerezni még kivonás előtt?

2012. július 20., péntek

MAC Heavenly creatures: Star wonder MSF

A minap olvastam, hogy Magyarországra nem jön be augusztusban új MAC kollekció, így támadt egy olyan kósza ötletem, hogy hátha akkor a Heavenly Creatures kollekcióból hoztak be annyit, hogy mindenkinek jusson.  Ilyen kis naiv tudok lenni:-)
Én még a kollekció megjelenésének első napján vettem ezt a "kis" szépséget: Star wonder MSF! Jejj!!
Szilvaszín, arany csillámos, fényes sárgás pink.
Szerencsére, annyira pigmentált, hogy barnább bőrön is megállja a helyét pirosítóként, mivel elég fényes és az arany rész meg csillámos, így highlighterként különösen szép. Igazából, attól függ, hogy melyik funkcióra tudjuk használni jobban, hogy éppen milyen lesz a mi saját darabunk. Én meg vagyok elégedve, mert inkább a rózsaszín és a szilva szín dominál az enyémben, ha több arany csillámos rész lenne benne, akkor nem szeretném ennyire. Eléggé porol, így jó egy duo fibre ecsetet használni, ha össze akarjuk keverni a színeket.
Szuper-duper tartós, rengeteg, szép!!
Porzik.

Próbáltam a részeket külön-külön mintázni, arcra való ecsettel lehetetlen ez a küldetés, de ujjal ill. egy pufi szemre való ecsettel lehet.

In action, higlighterként használva. A H & M pufi szemre való ecsetével vittem fel csak a rózsaszínt, csak az arccsont felső részére.

2012. július 16., hétfő

Blogsale

van egy essence eclipse diamond púder, nem használt ... ha vkit érdekel
100 ft per darab, 1szer, 1szer, néhányszor használva...She

150 ft per darab...néhányszor használva....

pirosítók, 150 ft per darab, 3-4szer azaz néhányszor használva.....

Miss Rose pirosító 200 ft, néhányszor használva

400 ft, 200 ft...1szer, 3-4szer használva

100 ft

100, 200, 400 ft...néhányszor, 1szer, 1szer használva.

100, 200, 150 ft...

150, 200, 300 ft

150 , 150 ft

200, 200 ft

300, 300 ft

250, 200 ft

Catrice pirosító rúd 300 ft
300 ft Miss Rose paletta, 1szer használtam

TCW 10 szemfesték, pirosítók és szájfények...írtam róla, 350 ft

Dodo púder...kb 85% van meg, a pufni szétment mosás közben, 1000 ft
Ha minden igaz, akkor az áthúzottak elkeltek....

2012. július 11., szerda

Nyári illatok

 1.: a játék augusztus harmadikáig tart, szóval még van idő jelentkezni itt

2. Ehhez a bejegyzéshez a tesóm adta az ötletet: "Miért nem írsz az illatokról? Az illatokat mindenki szereti."  ?=Nincs illatos internet egyelőre (ez inkább jó, mint rossz), így nem igazán jön át a lényeg. De, ha nagyon-nagyon meg akarom indokolni, meg tudom, miért is írok az illatokról most. .... Ezeket használom:-)
Nálam a nyáron használt illatok nem térnek el lényegében a téliektől, ez főleg azért van, mert nagyon nem szeretem a nehéz, fűszeres szagokat magamon. 
Mary-Kate and Ashley parfümök: OMG!!! Imádom őket, több okból is. Egyik sem az a tipikus "celeb illat", amelyek közül kb. 95% a Pink Sugar és az Angel illatcsaládba tartozik. Nem sokan használják őket, így egyedi. Rendszeresen be lehet őket szerezni akciósan, én ilyenkor legalább 2-3 darabot raktárazok be.
Az N.Y. CHIC az abszolút kedvenc, gyümölcsös és virágos is egyben, tiszta és megnyugtató. 
South Beach Chic narancsos, feketeribizlis, gyümölcsös, amit magnólia és rózsa illat tesz egy kicsit különlegesebbé, ez kifejezetten nyári, az édes narancs és a magnólia esszencia dominál benne. 
Hamptons Style, ami a SBC-nél kifinomultabb, virágosabb, tisztább illat.
Tehát mindhárom gyümölcsös és virágos is, mégis nagyon más mindegyik, az NYC egész évben jó, ő az én "signature scentem", a SBC egy új felfedezés, nagyon régóta kerestem már narancsos parfümöt.
 Avon cseresznyevirág és gránátalma-mangó test permet:
A mangósat használom most. Fini, édes illat, nem egy bonyolult valami, az és annyi, amit a csomagolás ír. A cseresznyevirágosat együtt rendeltük az egyik kolléganőmmel, első fújásra annyira, de annyira nincs jó illata, hogy mindketten fújoltunk, de szerencsére pár perc után átalakul, kialakul a bőrön. Test permethez illően nem kifejezetten tartós, a sok sem túl sok...Jersey Shore zuhany napközben. :-)
Morgan Sweet Paradise edt
Ez, azért nagyon aktuális, mert a Müllerben 1000 magyar forintra van leárazva.  Nagyon tetszik az üvege, jól tükrözi a benne lévő nyárias illatot. A legjobban a licsi, a feketeribizli, a hibiszkusz, a szantálfa és az orchidea dominál benne, ez kicsit fásabb, erősebb, fanyarabb cucc.

Ha egy vmit ajánlhatok kipróbálásra: N.Y. Chic.... imádom!!!

Próbáltátok már valamelyiket? Ti milyen illatot használtok nyáron?