2012. augusztus 27., hétfő

Hétfői nyűglődés avagy Monday blues

A legtöbb hétfőn én meg akarok halni, vagy ha nem is meghalni ... de. Leírhatatlan szenvedés minden hétfő, ha tehetném betiltanám, a munkahetet kedden kezdeném, de csak finoman, csak 4 órát és nem nyolctól, hanem kilenctől.
Ez a hétfő különösen fájdalmas volt, végre nemcsak ágyrajáró voltam otthon, hanem tényleg otthon voltam, olyan emberekkel töltöttem az időmet, akiket szeretek. Jót paréééztam a legjobb barátnőimmel, bár az alkalom nem volt a legboldogabb, mert E. drága foreverre Németországba költözik most szombaton, de legalább buliztunk még egy jót, igaz a végén már csak sírva vigadtunk.
Hétfőn valahogy mindig minden jobban fáj. Minden!
Például teljesen feldúlt, hogy az egyik bjúti blogger már megint csak egy színt kent a szemére, azt sem dolgozta el a széleken és még mindig nem tud rendes tusvonalat húzni. Egyszerűen borzasztó! A hét többi napján nem érdekelne, de hétfőn!
Az eszem még mindig a hétvége történéseit próbálja megemészteni, koncentrálni nem tudok, kedvem semmi munkával kapcsolatos dologhoz nincs, ez persze máskor is megeshet, de hétfőn mindig.
Elvágtam papírral az ujjam. Máskor is fájna, de hétfőn jobban.
Reggel nem tudtam leülni a buszon. Máskor kibírnám, de hétfőn nem.
Máskor is tűnhet végtelennek az a 8 óra, de hétfőn fáj.
Ilyen lelkiállapotból kell magam felhúzni, a hajamnál fogva is, ha kell. Kell. Lépésről lépésre.
1. Reggel sminkelni, mert tudom, hogy nehéz lesz, legalább egy kis magabiztosságot fessek magamra, ha egyébként meg padlón vagyok. Kedvenc barackszínű rúzs, sok bronzer.
2. Kávé a kedvenc kolléganővel, az udvaron, a napon.
3. Örülni az elvégzett munkának, ami persze kevesebb, mint a hét bármely más napján, de ezt most megbocsájtom magamnak.
4. Ebédszünetben kicsit kimenni sétálni, hatalmas akciós Essence beszerzés: 1 darab körömreszelő :-P Az otthonról hozott ebéd mellé Miss Glamorazzi http://youtu.be/XjbrtiYWF-g DIY táska, ez mennyire jó ötlet már!!
5. Túl vagyok a nap felén, aztán vége a munkának. Mikor kilépek a munkahelyről még süt a nap, nem túlóráztam, így volt időm kis földalattival hazaindulni, nem kellett metróval menni, ez szuper. Szeretem a kisföldalattit. 
6. Úh! Van új InStyle! Szeptembertől jön a Nicki Minaj Viva Glam szájfény, Blake Lively milyen szép volt abban a Zuhair Murad ruhában. Karl Lagerfeld interjú, szegény akkora seggfej általában, de ha a kevés jó pillanatai egyikében kapják el, akkor érdekes. Shu Uemura sminkeszközökkel rajzolja meg a terveket és a kék 154 árnyalatát használta fel a kollekció elkészítésénél. Milyen csodálatos az emberi szem, olyan jó nekünk, hogy ennyi árnyalatot látunk!
7. Séta Benji kutyámmal. 
8. Blog olvasás, chat, ilyesmi.
Túléltem a hétfőt, a többit meg kibírom, ha ezt is sikerült :-)

Ti milyen túlélési technikát alkalmaztok a hétfői nyűglődés ellen?

2012. augusztus 22., szerda

Személyes bejegyzés: szerinted?

Nem szoktam személyes bejegyzésekkel "terhelni" titeket, de most úgy érzem, hogy nem árt, ha meghallgatom a lehető legtöbb véleményt, érveket, ellenérveket stb.
Kezdem ott, hogy a munkám. Ti is tudjátok, hogy bár irodában dolgozom, ezen a nyáron gyakorlatilag végig, szinte minden nap 12 órákat dolgoztam, túlóráztam. Nem részletezem miért, de elég annyi, hogy év elején ki mertem venni 1 teljes hetet, amit magamra szántam, illetve vizsgáznom kellett, ami kötelező volt a munka miatt és iszonyatosan nagy volt az anyag, ráadásul a vizsgához képest rohadtul későn tudtuk meg (kolléganőm plusz én), így kénytelen voltam erre is viszonylag sok szabadságot "pazarolni". Az első két hónapban, így alig dolgoztam.
A munkám során külső irodáktól függ a munkamennyiség, de az irodában csak az enyém. A drága kolléganőimnek nincs külső "munkaadója", mivel teljesen más feladatkört látnak el. Szóval, az alatt az idő alatt, amíg én szabin voltam gyűlt és gyűlt az elvégzendő munka, senki nem helyettesített, csak gyűlt és gyűlt. A nagyobb főnök már látta, hogy ez húzós lesz (2 hónap alatt bejött majdnem 9 hónapnyi anyag!!), felvetette az ötletet, hogy másnak be kellene segítenie, hogy még normális időben kész legyen. Erre kitört a forradalom, olyanokat mondtak a drága kolléganőim a hátam mögött, hogy egyszerűen nem hittem a fülemnek, amikor visszajutott hozzám. Hogy én egész nap nem csinálok semmit, ezért van annyi felgyűlt anyag, meg ilyesmi. Teljesen kiborultam, de komolyan, aludni sem tudtam, bemenni meg főleg, így a vizsga után kivettem 2 nap szabit, hogy lenyugodjak, meg összeszedjem magam, hogy be tudjak menni. Visszamentem melózni, nem is akartam a kollégákhoz szólni, mert akik olyanokat mondtak a hátam mögött, lejárattak mindenféle hazugságokkal, én azokhoz a minimumnál többet nem akartam szólni. Erre megint kitört a forradalom, hogy miért nem vagyok olyan jófej, olyan vicces, miért nem szórakoztatom őket, mint eddig. De, ezt sem a szemembe, hanem a közelebbi, kisebb főnöknek! Ezen szintén teljesen kiakadtam, mert hogy képzelik egyáltalán, hogy én fogom őket szórakoztatni, miközben ők meg össze-vissza hazudoznak a hátam mögött, mindenki előtt lejáratnak. A kis főnök teljesen az ő pártjukon állt, mondván, hogy nekem kell alkalmazkodni, meg a többieknek biztos igazuk van. Elvártam volna egy bocsánatkérést, de nemhogy nem kaptam meg, még ők voltak felháborodva, hogy nem beszélem meg velük a dolgaimat! (Ez egyszerűen felfoghatatlan számomra!!!!!!!) 
Szóval, a napjaim azzal telnek benn, hogy dolgozok ezerrel, és próbálok nem poker arcot vágni, mert abból megint balhé lenne, szóval próbálom úgy leszarni, hogy közben úgy teszek, mintha nem szarnám le. Nem haragszom, szerencsére, az indulat elszállt, már régen, de bízni nem tudok bennük, nem is fogok sosem.  De, ez meg azt eredményezni, hogy iszonyat szarul érzem magam bent. Azon kívül, hogy kapok fizetést semmi jót nem tudok a munkahelyemről elmondani.
Munkahelyet váltani, úgy érzem nem lehet itthon, mert látom, hogy milyen iszonyatosan nehéz itthon bármit találni. Ráadásul, nem akarnék kevesebbért melózni, viszont több a bruttó fizetésem, mint a magyar átlagbér.
Ezen kívül, pár hónap múlva egy nagyobb összeghez fogok jutni, ami valami vállalkozásba fektetni kevés, elutazgatni borzasztóan sok, felélni meg tutira sikerülne előbb-utóbb. Igazából, arra szeretném felhasználni, hogy Londonba költözzek és ott keressek új munkát. Úgy beszéltem meg az egyik legjobb barátnőmmel, hogy mehetünk együtt, de ő megingott, hogy London nem biztos, hogy jó célpont, mert az Olimpia után sok önkéntes maradni akar, illetve gazdaságilag is megterhelő volt a városnak. Előfordulhat, hogy nem kapunk hamar állást. Szerintem, teljesen igaza van ebben.

Ti mit gondoltok? Menni vagy maradni? Ha menni hová? Ha maradni, akkor mi legyen a munka kérdésben?


2012. augusztus 21., kedd

Kezdő ecsetkészlet, nemcsak kezdőknek

 Ebben a bejegyzésben tippeket szeretnék adni nektek egy alap ecsetkészlet összeállításához.
Szerintem, nem feltétlenül kell költségekbe verni magunkat ehhez, jó a Sigma, meg jó a MAC, de igazából ezek nélkül is el lehet boldogulni, főleg úgy, ha csak magunkat sminkelgetjük és nem rohanunk sehova, van időnk elkészülni.
Alapból kell "shader" ecset (inkább kettő, mint egy), amit arra tudunk a legjobban használni, hogy felpakoljuk a színt a szemhéj nagy részére. A H & M ecset (legutóbb 7-800 forintért láttam), mivel elég tömött, nem sajnálták az anyagot belőle, hosszabbak is a szálai, mint egy átlag shader ecsetnek, így ez inkább általános funkciót tölt be, satírozásra is használható. Elég puha, de akinek kicsi a szemhéja, az nem fogja szeretni. Az elf shader ecsete rendelkezik a legrövidebb szálakkal, nagyon szeretem a formáját, azt, hogy ennyire csúcsos, a mélyítővonalban is lehet vele dolgozni, olyan kis precíz. A Sigma E55 és az Essence (400 ft) egyszerűen "eyeshadow brush"-nak nevezett ecsete hasonló alakúak, de a Sigma E55 tömöttebb és sokkal jobban bírja a mosást is. Puhaságban nem érzek túl nagy különbséget, az elf nálam a favourite, meg van évek óta, nem hullik, nem veszített a minőségéből, a legkevésbé az Essence ecsetet kedvelem, a H & M multifunkciós, a Sigma, szerintem nem éri meg a 9 USD-s árát, annyival nem jobb.
H&M, elf,  Sigma, Essence

Sorrend ua, itt is látszik, hogy mennyire hajaz az Essence a Sigma E55-re.

 Ha rajta van a szín (egy vagy több, tetszés szerint) a szemhéjunkon, akkor jöhet a satírozás, azaz blend blend blend baby! Ha egy színnel dolgoznánk, akkor se legyen éles határvonal sehol sem, mert nem szép!
Szóval, kell egy blending ecset is, de inkább kettő, vagy több is. Mert a blending ecset nagyon jó a korrektor eldolgozására is, főleg a szem alatti területen, high lightert is fel lehet vele vinni, meg előfordulhat, hogy egy szemsminken belül kell egy teljesen tiszta ecset csak satírozásra, meg kell egy, amivel éppen csak egy leheletnyi színt viszünk fel. Igazából, blending ecsetből nincs az a mennyiség, ami túl sok szerintem :-)
Két megközelítést lehet látni a blending ecseteknél, vagy a  nagyobb, kócosabb, szőrmókásabb fej a jellemző, vagy a  tömörebb forma, ívelt vég. 
A tömörebb, ívelten vágott, rövidebb szálakkal rendelkező ecsetek: H & M smokey eyes kétvégű ecset (8-900 ft), elf blending eye brush (1,5 font) és az Essence smokey eyes ecset (400 ft).
Igazából nem tudnék nagy különbségeket felsorolni, mindhármat jól lehet, minden fentebb felsorolt esetben használni, talán az Essence minősége a leggyengébb, ez már a 2. ilyen ecsetem, az első kuka volt, mert elengedett a ragasztás, ez a mostani is elég kis kócoska. Az elf régóta megvan, szerintem látszik, hogy nincs megviselve, pedig sokszor mostam már, de a H & M is jól teljesít, főleg a szem alatti karikáimat tüntetem el vele.
H &M, elf, Essence

Sorrend a fenti, nem lehet azt mondani, hogy ordítana a különbség bármelyiket nézve.
A blending család másik fele, a nagyobb fejjel rendelkező ecsetek. Ebből nem találtam drogériásat, az Oriflame (fekete) ecsetet sem lehet már kapni, azt hiszem kivonták, így a Sigma E25 a maga nemében egyedülálló a kollekciómban :-) 
Ha ecsetlen egy satírozó ecsetet kellene választanom, akkor a Sigma E25 lenne az. Bocsánat, de ez megéri a 9 USD-t, mert jelentősen megkönnyíti a dolgunkat, szinte helyettünk végzi el.

Oriflame, Sigma E25

 Tusecset! Sarkalatos kérdés, mert amennyire nem vagyok a híve a fekete szemcerka szentségének, annyira alapdarabnak érzem a fekete zselés tust. Miért zselés? Mert ez a legtartósabb, színes alapnak is lehet használni és ez a legmegbocsájtóbb a kezdeti bénázásokkor is. Tusecset! Rengeteg fajta van, ott van ferde, a vékony, a hajlított szárú és a zselés tus mellé csomagolt "saját" ecset is.
Kezdem a rosszal, szerintem az Essence ferde ecsete rossz. Túl kemény, egyáltalán nem követi a szempillasor ívét. A H & M smokey másik vége a ferde tusecset, ami nekem sokkal jobban bevált, ez jobban simul a szempillák tövéhez. Az Alverde hajlított szárú darabját egy ideig nagyon nem szerettem, de egy kis gyakorlás után rá kellett jönnöm, hogy nem is hülyeség ez a kialakítás. A vékony ecsetem no name, puhább zselés tushoz használom. A Maybelline, amellett, hogy maga a tus (3000 ft körül) is eszméletlen, a mellé adott ecset is nagyon-nagyon jó, ha vki igazán jó ár-érték arányú cuccot keres, akkor ez az!
Ebben a kategóriában nem emelnék ki egy ecsetet sem, mert ez tényleg egyénenként más és más, próbáljatok ki több fajtát ...
Alverde, no name, Maybelline

H & M, Sigma F 40, Essence
 Arcra való ecseteknél nálam az alapozó ecset felesleges (bbkrém kézzel), a púder ecset szintén felesleges, mert az inkább lehúzza, megbolygatja a cuccot az arcon.
A ferde fejű kontúr ecset bronzerhez, pirosítóhoz elengedhetetlen darab IMHO. Sajnos, a régi Essence pirosító ecsetet nem lehet már kapni, pedig az milyen jó volt, annál jobb nem is kellene, ha lehetne kapni, nem is írnék mást! Az új ferdén vágott, pink ecsetben (500 ft) sajnos nincs elég anyag, nincs tartása egyáltalán, gyakorlatilag szétesik, szétcsúszik abban a pillanatban, ahogy az archoz ér. A H & M ecset (900 ft) feje erősen a túl nagy kategória felé csúszik, de ezt azzal próbálom orvosolni, hogy mosás után ecsetvédőt húzok rá, így formázom, nem a legjobb így sem, de jobban használható, nem teríti be a fél arcomat. A Sigma F40 (14 USD) segítségével pontosan oda lehet felvinni a bronzert, pirosítót, ahova szántuk, puha, nem hullik, jó!
Essence, Sigma F40, H & M

 Jolly joker ecsetek. Emlékszem, amikor a Sigma kijött az F80 -as ecsettel (16 USD), mindenki oda, meg vissza volt érte. És joggal! Szuper-szuper puha, mint egy kisnyuszi popija, annyira sokoldalú, hogy nincs is annyi dimenzió a világon! Bronzerhez, pirosítóhoz, alapozóhoz, púderhez..... A F80 előhírnöke volt az elf studio line powder brush,  (3,75 font) ami tudja mindazt a multifunkciót, mint az F80, csak egy kicsit kevésbé jól. Főleg azért, mert az elfnél kicsit spóroltak az anyaggal, így viszont könnyebb tisztán tartani, mert az F80 egyetlen hibája, hogy nehéz teljesen tisztára mosni és egy évezred, amíg megszárad.
Összefoglalva: 2 elf shader ecset, 1 Sigma E25, 1 elf blending, 1 H & M smokey kétvégű ecset, Maybelline tusecset, 1 Essence ferde kontúr ecset plusz 1 Sigma F40 vagy kettő elf studio powder brush. Ennyi lenne, ha nem lennék olyan rohadt lusta és nemcsak minden szökőévben egyszer mosnék ecsetet....

Kedvenc ecset? Tippek?

2012. augusztus 19., vasárnap

Kezdő sminkkészlet, nemcsak kezdőknek

Ez a bejegyzés, nemcsak a kezdőknek szól, nemcsak nekik szeretnék tippeket adni,  hanem azt is szeretném bemutatni, hogy nekem mi vált be a szuperjó nyáron olajos, télen meg az orcákon nagyon száraz, T-zónában olajos kombinált szuperjó bőrömre.
Úgy gondolom, hogy száraz és normál bőrre sokkal könnyebb jó alapozót találni egy drogériában, mint nekünk, akik a fentebb leírt szuperjó bőrrel vannak megáldva. Persze, nem lehetetlen küldetés, de én összesen négyet találtam: Maybelline Dream matt mousse (2800 ft), Revlon Colorstay, Bourjois Healthy mix serum (3800 ft),  és a Manhattan Powder matt make up (2990 ft). De, azt kell mondanom, hogy nem tartanak ki egész nap, főleg ebben az időben nem. A két bbkrém, a Missha Perfect cover és a Missha Signature (10 dollár ill. 18 dollár) viszont egész nap bírják a strapát, még nagy páratartalom mellett, 40 fokban is. Ha most kezdeném a sminkőrületemet, biztos, hogy nem vennék egy darab alapozót sem, mert mióta bbkrémet használok sosem vettem, veszem elő az alapozóimat. A 23-as árnyalatot használom, a Signature a sötétebb és sárgább, kisebb a fedőképessége, könnyebb is, így nyárra inkább ezt szeretem, nem mondom, hogy ha nagyon le vagyok barnulva nem kell a színnel csalni, mert kell, de matt bronzosítóval megoldható a dolog.

Mivel, az olajos bőr nem bírja ki napi legalább egyszeri púderezés nélkül, így mindig kell egy kompakt is. Nekem biztonságot ad, ha van nálam egy jó kompakt, mert ha vmiért nagyon átfényesedne a bőröm, akkor csak előkapom és máris magabiztosabb vagyok. Szerintem, nem csak én vagyok úgy, hogy feszélyezve érzem magam, ha nagyon csillogok.  A MAC Blot púdere (7200 ft kb.)  tartósabb és több rétegben sem néz ki úgy, mintha belefejeltünk volna a liszteszsákba. Az Essence (900 ft) olcsóbb, de kevésbé tartós, sok-sok rétegben nem néz ki jól. (Amit, még próbáltam és szerettem: Rimmel Stay matte 1700 ft ill. Bourjois Healthy balance 2800 ft.) A kompaktoknál, sajnos azt kell mondanom, hogy a drágább bizony jobb!
Matt bronzer!!! Kontúrozáshoz, pirosító helyett, alapozó vagy bbkrém színének korrigálásához. A NYC Sunny bronzer (900 ft), ez a kevésbé pigmentált, de pont ezért kezdőknek és világosabb bőrűeknek ez a jobb választás, nehéz túl sokat használni belőle. Az Essence matt bronzere (800 ft) is jó, én a Sunnyt jobban szeretem.
Nyáron nagyon jó barátom a Clean and Clear mattosító lapocska (2szer 60 lap 4,88 USD), ami nem papír, hanem vmiféle műanyag, vagy nem is tudom, de sokkal jobban lehozza a felesleges faggyút és a sminket sem rontja el. Van az Artdeconak, a MAC-nek vagy a Lovelynak is mattító papírja, de a Clean and Clear mattító filmje vált be a legjobban nekem.
Szemfesték bázis, ami szerintem olajos bőrnél elengedhetetlen, ha tartós szemsminket szeretnénk. Az Artdeco (2900 ft) volt az elsőm, most a sokadik tégelyt fogyasztom, még mindig szeretem, 12-14-16 órákat simán kibír. Persze, nem kötelező ezt venni, de úgy tapasztaltam, hogy míg az Artdeco bármely szemfestékkel párosítva tökéletes, addig pl: a Catrice bázis Catrice szemfestékkel atombiztos ugyan, de egy Essence, vagy egy Sleek szemfesték már elindulgat rajta.
Akinek olajos a bőre, az sok esetben küzd pattanásokkal, vagy ha azokkal már nem is, de a visszamaradt hegekkel, pigmentfoltokkal igen, erre jó egy jó korrektor, nekem a legjobban a Bourjois Healthy mix (2000 ft) vált be, a szem alatti karikákra is jó.
A szemcerka, a szemöldökcerka (Bourjois 1800-1900 ft), a szempillaspirál számomra olyan termékek, amelyekből nem kell a legdrágábbat megvenni, mert mindhárom fogyóeszköz és sok esetben a drágább sem jobb annyival, mint amennyivel többe került. Megmondom őszintén, hogy én agyfaszt kapok a fekete szemcerkától, sajnálom, de ez az igazság, tudom, hogy szinte mindenki alap dolognak tartja, de én nem!! A fekete helyett sötétszürke, vagy egy szép barna (Essence Teddy 400 ft) sokkal szebben mutat, nem zárja be a tekintetet, nem annyira markáns, meghatározó az arcon, finomabb és nőiesebb.

Lovely Collagen-Wear (650 ft) nagyon drámai pillákat eredményez, az utóbbi időben ez a kedvencem, ez az, amiben semmi kivetni valót nem találtam eddig. A Clinique High impact spirálja (4800 ft) érzékeny szemre, semmi dráma, csak szép, hétköznapi pillák.

Catrice monok: 849 ft per darab, 100 Welcome to Miami peach, 400 My first Copperware party, 130 Sitting on a Volcano, 050 The Noble Knights, 260 Im a Coal-Girl, ezek közül már nem lehet mindegyiket kapni, de ajánlani tudok még  párat: 450, 080, 070, 090, 350,
Ha az alapokkal megvagyunk, akkor jöhet az izgalmasabb, színesebb rész. 
Sminkeléskor jó kezdet, ha megbarátkozunk a szép, semleges színekkel. Szerintem, 3 monoval már neki lehet kezdeni a mindennapi reggeli sminkelésnek. Egy halvány, bőrszínhez közeli barnás, vagy rózsaszínes szín, egy közepes árnyalatú, fényes barna, egy sötétebb fényes vagy matt, gazdag barna. Ez a 3 szín, ami szerintem alap.
Essence monok 500 ft, a fényképen lévők már nem kaphatóak, de ebből is ajánlok: 22, 45, 09, 58, 04

Ha palettában gondolkodunk, ami hosszabb távon költségkímélőbb és több lehetőséget is ad, akkor a Sleek Storm palettája (2500 ft körül), vagy a MUA Heaven and Earth vagy Undressed (4 font) palettája nagyon jó kezdet.
Ha az alapszínek megvannak, akkor egy szép lila (MUA Shade 9) jó kezdet a színekkel való barátkozáshoz.
Alapszínek

Alapszínek

Már régebb óta készültem erre a bejegyzésre, igazából nem volt olyan kategória, aminél lehetetlen volt jó cuccot találni, de a pirosítónál beletört a nem létező bicskám a drogériák kínálatába!! Egyszerűen nem találtam jót az állandó kínálatban, vagy nagyon drágállottam, vagy ronda volt, vagy nagyon porolt (Catrice...sorry), vagy semmi színe nem volt. Így, annyit tanácsolnék, hogy nézzetek vmi limitált Essence vagy Catrice cuccot, mert azok nagyon jók ár-érték arányban, általában minőséget tekintve is messze felülmúlják az állandó cuccokat.
Rose Gold és Pixi Pink a Sleektől
Az igazán jó pirosítók szerintem a Sleeknél kezdődnek, amelyeket ugyan rendelni kell, de tartósságban, állagban, pigmentáltságban közel vannak a high-end dolgokhoz. (Olyan 1400-1500 ft.)
Rétegezni is lehet, így kapunk egy fényesebb, barackosabb színt.

Én inkább rúzsos típus vagyok, nem rajongok a szájfényekért, meg szerintem előbb-utóbb úgyis mindenkinek meg kell barátkoznia a rúzsokkal :-) Az Essence All about cupcake (600 ft) és a Rimmel Airy Fairy rúzsa alapdarabok (a Rimmel rúzsok egyébként is nagyon jók 1200 ft). Meg kell egy közepesen pigmentált, minden felett jól néz ki rózsaszín szájfény is.
Szájfény (MUA Shade 3), Airy Fairy és All about cupcake.
"Röviden" ennyi volna:-) Remélem tudtam tanácsot, tippeket adni azoknak, akik még csak most barátkoznak a sminkelés tudományával és azoknak is, akik már megszállott sminkőrültek:-)

Mi az a sminktermék, amit Ti alapdarabnak gondoltok?

2012. augusztus 8., szerda

A kis Frankenstein szörnyecskéim: lakkok!


Még a múlt héten sikerült leamortizálnom az egyik körömet, így nem lakkozhatok, de kárpótlásul megalkodtam az első, majd a második "Franken" lakkomat. Szerintem, olyan kis szépek  lettek  szegények!:-)
Elsőnek rózsaszínt alkottam, nem szöszöltem szemfestékkel, vagy pigmenttel, vagy csillámmal, csak körömlakkokat öntögettem össze. Az elején még számolgattam, hogy 3 csepp ebből, 7 csepp ebből, de utána nagyon belemelegedtem és csak öntögettem, öntögettem.
Még nem neveztem el, de a Strawberry flavoured True Blood komoly esélyes. Az alaplakk az Essence Colour and go egy semmilyen rózsaszín, talán 25 rétegben nem átlátszó lakkja volt, az egyik fele került bele.

Neki, azt hiszem Raine Claude lesz a neve, szintén True Blood inspiráció. A "sarokból" nem tudtam kiszenvedni az alapnak használt világos rózsaszín (vagyis ide került az alaplakk 2. fele)  Essence lakk maradványait, de whatever:-P

Ennyi lakkot használgattam összesen....
Raine Claude: Essence Sun club, Essence Cool and The Gand, Hello Holo, Glisten up!, Holograpich kiadás egyik lakkja, zöld glitteres lakk, Blue addicted, pelyhes fedőlakk, China Glaze Bahamian escape, glitteres lakk.
Strawberry flavoured True Blood: Moyra neon pink, Miami Roller Girl lakk, Fruity lakk, Moyra 43-as holo, Moyra 99, Circus Circus kiadás rózsaszín lakkja.
A rózsaszín állagát nem találtam megfelelőnek, kicsit túl sűrű volt, így egy!! csepp Perfect nails-es körömlakk hígítót adtam hozzá. (Nagyon fontos, hogy a körömlakk hígítóval tényleg cseppenként kell bánni, mert két csepp legtöbbször túl sok és kapunk egy soha meg nem száradó lakkot!)


2 rétegben mindkettő jól fed, hamar száradnak:-)


Nagyon tetszik mindkettő, annyit tanultam, hogy jó olyan lakkokkal dolgozni, amiket ismerünk. Én mindegyik felhasznált lakkról tudtam, hogy mit várhatok tőle, hogy 1 réteg vagy 2 réteg, mennyire gyorsan szárad stb. Gondolom így el lehet kerülni, hogy hiába Frankenelünk, mégis egy nem szeretem lakkot kapunk.

Ti kipróbáltátok már ezt a módszert?

Szolgálati közlemény: újra fogok sorsolni azt hiszem!!!

2012. augusztus 2., csütörtök

Essence: Miami Roller Girl cuccokat vettem

 Nekem Miamiról a CSI Miami, az art deco épületek, a Madárfészek című film, a napfény, a tenger, az őrült bulik, a napfény, a nyugdíjasok, a vizespóló versenyek, meg a napfény jut eszembe. Az Essence Miami Roller Girl kollekciója mindezekből a napfényt fogta meg leginkább. :-D
Én, bevallom nagyon-nagyon vártam már ezt a kollekciót, a pirosító miatt. 
Milyen nap is van ma? Csütörtök? Akkor kedden, nem .. szerdán este vettem  ezeket a Westend Rossmannban, még volt időm bemenni a vonatom indulásáig, nem is szárítottam rá, hogy lesz már ez a kollekció.

Annyira megtetszett ez a lakk, ez a 02 Miami P'nk árnyalat, ami kb a Catrice Colour bomb rúzs körömlakk változata. Nagyjából. Most festettem ki vele a maradék 9 körmömet és meg kell mondjam nem vagyok elájulva. Marhára szép, de eléggé sűrű a formulája, nekem erősen határesetes majdnem túl sűrű, amit szerintem iszonyat pain in the ass a lapos, széles, rövid ecsettel felvinni (vmi olyasmi az ecset, mint az új Catrice lakkoké, csak sokkal bénább). Plusz, hogy egy közepes rétegben fed, gyorsan szárad. De, szerintem nehéz szépre, nem csíkosra kifesteni a körmöt, mert az ecset forma és a lakk formulája finoman szólva sem a legjobb párosítás. 

ÁHHHH!!! Színrobbanás!! Narancsból színátmenet rózsaszínbe! Élénk! Matt, 8 gramm, nem porzik, elég jó állaga van! Gagyi a csomagolása! Sorry! Nagyon szép! Kicsit kókusz-vanília illata van! Nem árt, ha óvatosan, nem őrült módjára csapjuk fel az arcra! 01 Dates on Skates a neve nekije!


narancs (alsó rész), korall (középső rész), pink (felső rész)

narancs rész pofin

 Körömlakkot (kb 500 ft) nem venném meg újra, mert nem tetszik az ecset és a formula ilyen (béna) párosítása. A pirosító (kb 7-800 ft) nem annyira tartós, mint egy MAC pirosító (mondjuk tök hülyeség lenne ezt várni, igazából), de szép, jó az állaga, kb 6 órát tündököl teljes pompában, tehát az árához képest tartós, szép, matt, ezt érdemes.
Még azt leírom, hogy az ajakbalzsamok közül a narancs színűnek szép, lágy, fényes barack színe van kipróbálva, a pinknek meg semmi színe nincs. A hajbavaló izék elsőre LOLz,  a szemhéj púderek viszont, sajnos nekem nagyon tetszettek. A barna meg a sárga főleg, de a rózsaszín is. Sok csillámmal készült mindegyik, nagyon csili-vili :-)
Szerkesztés:
Az Essence facebook oldala szerint csak kiemelt üzletekben lesz kapható a kollekció!
A következő Rossmannokban:
Debrecen II.

Eger
Bp., Ferenc krt.
Budapest, Mammut
Győr
Székesfehérvár
Veszprém
Miskolc Pláza
Bp., Bartók B. út
Budapest, Szervita tér
Bp. Árkád Üzletház
Bp. Baross tér
Budapest, Westend
Pécs Árkád
Debrecen, Kossuth u.
Győr Árkád
Bp. Aréna Plaza
Bp. Szent István krt.
Bp. Oktogon
Szeged, Tisza L. Krt.
Szeged, Árkád


Ti láttátok már ezt a kollekciót? Vettetek, vesztek valamit?

Kölcsönzök egy képet a körömlakkról in action a Parokeets.com-ról, mert ők nagyon ott vannak a szeren. 
http://www.parokeets.com/wp-content/uploads/2012/07/Essence_Miami_Roller_Girl_Miami_Pink_parokeets.jpg