2012. december 23., vasárnap

Decemberi kedvencek (túléltük a világvégét napi post)


 Eléggé összevissza írok kedvences postokat, de most egyrészt túléltük a világvégét, másrészt szerintem több érdekes terméket tudok nektek mutatni, így most van értelme megírni.
Decemberben imádtam az Essence krémes szemfestékeit, még mindig, bővebben itt. Vettem Maybelline Color tattoo-t ebben a hónapban, de szerintem semmivel nem jobb az Essence termékeknél, nem éri meg a 2szeres árat.
A Max Factor Xperience szempillaspirál még mindig az Igazi. És még mindig szívesen veszem elő a Max Factor ajakfilcet illetve nagyon szeretem használni ebben a hideg időben a Max Factor Xperience Sheer Gloss Balmját, ami nekem 07 Pink oyster shell árnyalatban van meg, jól hidratál és szép is, bár elég nyugdíjas néni színe van a tubusban, de felkenve szép eper piros. 
A NYX Mosaic Powder pirosítót Plummy színben a Szépségtrend webáruháztól kaptam tesztelésre, először nagyon nem akartam szeretni, mert tök erős vízfesték szaga volt, de ez valamennyire kiszellőzött és maga a pirosító egy gyönyörű természetes árnyalatú, nagyon tartós, jól használható termék, így ennek is itt a helye a kedvencek közt. 
Kedvenc körömlakkok: Catrice lakkok, Essence: Hot Stuff (régi, bogyószínű lakk), Cookie love, Love, peace and purple (You rock! trendkiadás, Chanel hasonmás lakk) és a Barry m. Mushroom.
 Edina (lakkomlakkom) alap és fedőlakkos postjában az Essence 24/7 nail base 10/10-et kapott, így ki kellett próbálnom, 10/10 nálam is. :-) Tartósabbá teszi a lakkozást, erősít is, nem kezdett el tőle lemezesen törni a körmöm, a besárgulás ellen is véd. Szuper.
 Nem vagyok egy Alverde rajongó, sőt. Ezt a testvajat mégis nagyon szeretem, gyorsan beszívódik, finom az illata, sokáig hidratál, minden mentes és a mennyiségéhez képest nem is durva az ára sem (200 ml és 1100-1200 ft). Idézem a csomagolást: "Nem tartalmaz szintetikus illatanyagot, színezéket, tartósítószert valamint állati eredetű és ásványi olaj alapú összetevőket." Viszont van benne bio oliva olaj és mindenféle jóság, ami ebben a cudar időben jólesik a kiszáradt bőrnek.
Dina postjai rossz hatással vannak a pénztárcámra, imádom a kis tűzveszélyes sarkomat, Yankee Candle love van :-)
Végre eljutottam fodrászhoz, a melóhelyemnél lévő Bio hajba estem be munka után, annyira jó volt! Nagyon kellett már a kis lelkemnek, tetszik a frizkóm és nagyon tetszett, hogy milyen pihe-puha lett a hajam, így megvettem a sampont és a balzsamot (Faith in nature: jojobás), amivel az Évi nevű fodrász lányzó mosta a hajamat. Mindkét termék minden mentes, nem vagyok egy szilikon mentes hívő,  viszont azt vettem észre, hogy mióta így nyomom, azóta kevésbé zsírosodik ill. hullik a hajam, szóval jobb. A Balea argánolajos hajolaja a hajvégeimre kerül, nem lesz tőle zsíros a hajam,  szuper illata van és kell ez a plusz ápolás, mert a festésről nem akarok lemondani.  

Ilyen a tájkép nálunk reggelente: köd és dér.

2012. december 21., péntek

Világvége napi körmös post

 Ma reggel úgy ébredtem, hogy szó szerint a hasamra sütött a nap :-) Szerintem, nem lesz világvége, de ha mégis ezt a postot még megírom :-D
Olyan nehéz szép téli lakkot találni, ha az ember lánya nem visel, nem szereti a sötét lakkokat. A rossmann ezüst hétvégés 25%-os akciója keretében sikerült két csodaszép Catrice (ejtsd: kátricsé...legalábbis az olasz turisták szerint:-) lakkot beszereznem, amelyek úgy téliesek, hogy közben nem sötétek.
Az egyik 420 Dirty Berry: szürkés-lilás-kék, rengeteg szivárvány színű mikroglittterrel, fényesre szárad meg és nagyon tartós. A másik 905 Steel my soul: szürkés-barnás, de egy kis lila is van benne bizonyos fényviszonyok mellett, rengeteg, rengeteg arany mikrocsillámmal, mattra szárad meg, ez nem annyira tartós, de 2-3 napig nagyon csecse ez is.
Az OPI lakkot 800 ft-ért vettem a Hungária krt. 191. szám alatti nagykerben.

Kedvenc téli lakk?

Dirty Berry, Steel my soul és az OPI nemtom a nevét, mert nem volt ráírva szintén nem sötét, de télies lakkja



szivárvány és arany mikroglitter



2012. december 9., vasárnap

Évvégi, mert megérdemlem vásárolgatás

 Az idei évem, túlzás nélkül mondhatom borzalmas volt, szörnyen kezdődött, utána meg lejtmenetbe kapcsolt. Egy részét ti is tudjátok, de persze egyéb problémák is  boldogítottak. Az utóbbi pár hétben a problémák .. hmm... olyan 75%-a megszűnt illetve sokkal jobb lett. Pl.: a munkahelyemen van olyan, hogy kifejezetten jól érzem magam :-) Az utóbbi hetekben emiatt úgy kiengedtem, hogy most kicsit össze kell szednem magamat, pl. le kell állni a költekezéssel is. De, tökre megérdemlem pedig!!! És tök szép dolgokat vettem magamnak....mert tökre megérdemeltem már!!
 Először berontottam a Váci utcai MAC boltba, volt egy karácsonyi szett, amit ezer éve kinéztem magamnak, persze sold out volt. Gondoltam, akkor beújítok egy pirosítót, meg egy rúzst, meg egy szemfestéket, de aztán megláttam a pulton az egyik régebbi kollekcióból (Carine Roitfeld for MAC) az egyik szettet, amiben krém bronzer is van. Nagyon örültem neki! Ár-érték arányban kifejezetten "olcsó" volt...
Utána beszabadultam egy Rossmannba: vettem Catrice cuccokat, meg régóta ki szerettem volna próbálni a Loreal Infaillible szemfestékeket, de a kétezer-valahányszázas árat nem kicsit sokalltam értük, így nagyon örültem, hogy néhány szín nagyon le volt értékelve (1190 Ft), vettem kettőt, ebből az egyik szuper (033 Tender Caramel), nagyon pigmentált és puha, a másik meg :-P nem. Megvettem a twájlájtos Essence kollekcióból a két szuper pigmentet (az Alice és a Jacob).



Carine Roitfeld for MAC szett: krém bronzer és 4 semleges színű szemfesték.
 Mindezek után, elkezdtem nézelődni Edit oldalán és persze, hogy találtam olyan dolgokat, amiket már ezer éve szerettem volna.
Az Urban Decay egyik színesebb palettája, ami nemcsak természetes színeket tartalmaz, minden szín olyan, amit abszolút használni fogok. Mondjuk lehetne benne tükör is, meg az ecset sem a szívem csücske, de a színek szépek. Nem utolsó sorban ár-érték arányban nagyon jó, most akciósan lehet megvenni Editnél.
Mariposa paletta

A Sleek pirosítókért odavagyok, igyekeztem olyat keresni, amilyen színem még nincs, így esett a választásom erre a hármasra.
A Bourjois Healthy mix korrektorom mellé szerettem volna egy másik jó korrektort is, hogy felváltva tudjam őket használni, így megint Pixiwoo ajánlásra beruháztam egy Collection 2000 Lasting perfection ulimate wear concealerbe, amit Edit szerzett be nekem, ezer köszönet megint érte. Tök jó, hogy ilyen egyéni hasfájásokkal is lehet zargatni :-) Ja, és kaptam ajándékba egy tök jó színű pigmentet :-)
Smink és ruha, cipő, táska téren az idei évre, azt hiszem kiköltekeztem magam, bár egy hótaposó meg egy hosszabb télikabát jól jönne, de szeretnék még Barcelonába eljutni...na jó, lehet az jövőre tolódik...

Írjak valamiről tesztet?

2012. december 4., kedd

Catrice SpectaculART vásárlás

 Egy ideje már lehet kapni a Catrice specaculART kiadását és muszáj volt vennem a szemfestékekből, mert, amikor először megláttam a promo képeket, akkor már tudtam, hogy ezek csodaszépek lesznek. 
És tényleg, csodásak, fényesek, puhák, pigmentáltak ... állagra hasonlóak a Sleek legjobban sikerült színeire, meg egyébként is, nagyon hasonlóak minden téren.

Meseszép!!
 1249 ft per darab, a két szürke nekem túl egyforma volt, meg egyébként sem nagyon használok szürkét.

minta: zöldes óarany és egészen világos, fényes barack
 Nézegettem a kollekciót, de a rúzsok sajnos pigmenthiányban rávertek minden átlátszó szájfényre, amit valaha próbáltam, sajnos felejtős mindhárom "szín". A körömlakkok nekem túl átlagosak voltak illetve a tincses műszempillát nem használnám eleget, de a maga 1249 forintos árával nem tűnt rossz vételnek.
Végül még a glitteres fedőlakkba (949 ft) ruháztam be, bár ne tettem volna! Az üvegben tök izgalmasan néz ki, nagyobb arany sokszög glitterek és kicsi arany csillámok keveréke. Felkenve nekem a sokszög glitter inkább tűnik ezüstnek, mint aranynak, ezen kívül nagyon folyós az állaga, plusz egy átlag körömlakknál jóval büdösebb is. Szóval fúij! Ha már megvettem, akkor használni fogom, de van ennél sokkal, de sokkal jobb ezüst glitteres lakk....

Üvegben izgi...

Mintában már kevésbé ....tudnám hol a margarétám???
 Ahogy írtam, ha már megvan, használom, de szerintem ebben a maniban tök észrevehetetlen, szóval whatever...
 Orly Oui és Orly Rage, ez a Catrice glitterses lakk meg a kínainál 110 forintért vásárolt kis üveges glitter, ami egy gyönyörűséges csoda, lila, zöld, arany, rózsaszín és a szivárvány minden színében játszik, jej!!