2016. június 30., csütörtök

more is more

Az év eddigi legmelegebb napján látogattunk el Bécsbe Magyarország kb. legmenőbb bloggereivel. Én iszonyatosan kíváncsi voltam a KIKOra, mert eddig semmit nem próbáltam tőlük, most adódott az alkalom. Ráadásul, nagyon jó emberekkel tölthettem egy teljes napot. :-) Magdi félig-meddig idegenvezető státuszban kalauzolt el bennünket az osztrák főváros egyetlen KIKO boltjába. Imádtam. 
Leértékelés volt-van, ami a weboldalon is elérhető. 
Igyekeztem egy átfogó képet kapni a márkáról, így szinte minden termékkategóriában választottam magamnak valamit. 
Körömlakkok: két euró alatt, krém finish főleg, ami lehet valakinek unalmas, (oké, tényleg uncsi) én viszont odavagyok ezért a formuláért. Nagyjából minden általam választott árnyalat másfél réteges, azaz egy közepes rétegben jók. Két vékony rétegben meg tökéletesek. Kivéve a halvány pinket, aminek nem árt a 3. réteg.

Szemfestékek: magasságos!! Barack szín minden mennyiségben nálam. Meg kell veszni a KIKO szemfesték kínálatától. A szivárvány tényleg minden színe és az állaguk....Pigmentált, könnyen satírozható. Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. 
És vettem egy szemhéjfesték alapnak is kitűnő krémes szemfestéket is, alig bírtam eltűnteni a színmintát a kezemről. Természetesen barack színű ez is :-) 

Egyetlen egy darab rúzst választottam. De, Reni még eszméletlen jó árnyalatokat talált a basic Smart Lipstickek közt. Én folyamatosan ezt kenem, mióta megvan. Fényes, hidratál, rohadt jó a színe. Majd, amikor Milanoba megyünk a lányokkal veszek egy párat még .... :-D

Ajakceruzákat potom áron szereztem be, nem vagyok egyébként nagy felhasználó, de ezeknek olyan kellemes állaga van, hogy önmagukban is megállják a helyüket.
Feltétlenül be kellett szereznem egy limitált darabot is, így esett a választásom a Blending Wave pirosítóra. 

Bevásároltam Bécsben, de ez nem tartott vissza attól, hogy a H and M kifutó darabjai közül ne hozzam haza a nekem tetszőket. Eszméletlen leárazás van, ráadásul az eddig beszerzett H and M darabokért teljesen odavagyok. Abszolút kedvencek nálam, a sminkszivacs is to die for, a krémes szemfestékek give me life. 

Jött egy halvány lila krémes szemfesték. Nem volt lila krémes szemfestékem...ez hogy?? Kijavítva! 
(1490 helyett 250 ft) 

Piros szemfesték, próbáld ki mélyítővonalba satírozva, kihagyhatatlan.
 (1490 helyett 250 ft)
Kettő pirosító, egy barack és egy barnás pink. Itt hallgattam Miss MoonAngel ajánlására, hogy próbáljak H and M pirosítót, mert jók.

Aranyos bronzer, mert nyár van és jó bronzer, ilyen áron jöhet bármikor.
 (ezek mind 1990 helyett 700 ft)


Kiscsapat:
#basicbitchesgotovienna

hitvallásom: Nem hiszek "a kevesebb több" mondásban. uh-uh. Tényleg nem. Ha, tegnaptól nem vennék egyetlen egy darab sminkcuccot, körömlakkot sem, akkor is nyugdíjas koromig bőven el lennék látva, néhány alapdarabot leszámítva persze. Azért veszek új sminkcuccot, mert hajt a kíváncsiság és ez a hobbim, és miért ne.

2016. június 28., kedd

Szépség


Emberi dolog, hogy külső alapján ítélünk. Jó esetben, csak egy első benyomás születik, rossz esetben, nem is tudsz túljutni ezen. Szentül hiszem, hogy akinek, nem szép a lelke, az egész kis lénye, az sosem lehet igazán szép. A jóság meglátszik az arcon és ezen a szépségen az idő sem fog. Az önzetlenség és a segíteni akarás, számomra alapvető elemei a jó léleknek. Ezért, nagy öröm, hogy egyre több alkalommal fonódik össze a szépségápolás és az önzetlen segítségnyújtás. 
Gondolok itt például a MAC Viva Glam kampányára. Minden eladott Viva Glam rúzs-szájfény ára (minden cent!) megy a MAC Aids Fund célkitűzéseinek támogatására: helping people of All Ages, All Races, All Sexes affected by HIV and AIDS!

A LUSH,  már a kezdetek óta célul tűzte ki, hogy a kozmetikai termékeket sehol, semmilyen formában ne teszteljék állatokon. Nemcsak a saját termékeket nem tesztelik, hanem egyetlen egy alapanyagot sem szereznek be, amit állatokon teszteltek. YAS! 

De, említhetném az AVON mellrák elleni küzdelmét is. Láthatóan van néhány követendő példa, ehhez csatlakozott az Inecto Magyarország is. Minden, május 1. és augusztus 31-e között megvásárolt termék után 7 Ft támogatást kap a Noé Állatmenhely. Ami, 16024 db (eddig) eladott termék után már elég szép pénz :-) Be kell vallanom, hogy az Inecto márka termékeit sosem próbáltam, sőt nem is nagyon hallottam róluk, csak azt tudtam, hogy ott vannak a dm-Rossmann polcain, de ezzel az akcióval nagyon szimpatikusak lettek számomra. (Utánuk is néztem, kókuszos termékcsalád #love :-) )

Nagyon örülök a kezdeményezésnek, hiszen az adóm egy százalékát én idén a Noé Állatmenhelynek adtam. Muszáj leírnom, hogy mennyire fontos, az ilyen formában történő adakozás is. Ajánld fel azt az egy százalékot!!!! Menjen egy számodra fontos probléma támogatására, legyen az a Noé Állatmenhely, az éhező gyerekek, a nélkülözők, bármi! De, ne hagyd bent a közös kalapban, tényleg semmibe nem kerül.

2016. június 15., szerda

Rekord! Max Factor! Smink!


Nem szoktam írni és olvasni sem szeretek sajtóeseményekről, bloggereventekről, mert úgy gondolom, hogy semmi hír értékük nincs az olvasók felé. Több okból most mégis írok a Max Factor Make-up Academy Diplomaosztójáról. Először is, már a kezdetekkor nagyon jó ötletnek tartottam ezt az on-line sminktanfolyamot, ami tényleg mindenki számára adott egy lehetőséget arra, hogy fejlődjön. A másik meg, úgy vagyok a sminkkel, hogy azt a napi pár perc törődést megérdemled. Olyan nagyon rövid az élet és szerintem, soha senki nem gondolta azt a végén, hogy "jaj, de kár, mert túl sokat törődtem magammal". Sokan nem engedjük meg magunknak azt, hogy akárcsak napi pár percet kizárólag magunkkal foglalkozzunk, pedig kell és jár is. Ha más nem, akkor az a napi 5-7 perc, ami a sminkelésre megy, az csak a tied.
Valahogy, úgy érzem, hogy a Max Factor Make-up Academy kezdeményezése is hasonló gondolatok mentén született meg és én ezt, nagyon nagyra értékelem. Az egész megkoronázása volt a Diplomaosztó, ahol a leglelkesebb tagok részvételével felállítottunk egy rekordot. Hivatalosan: "Az egy időben, egy helyen a legtöbb, sminkelést tanuló személy által egyszerre bemutatott arcszépítési tevékenység hazai tömegszerűségi rekordja."

Nem annyira hivatalosan: Szűcs Adrienn vezető sminkmester vezetésével (:-)) elkészítettünk Marilyn Monroe ikonikus, cicástus-pirosszáj sminkjét. Adrienn Ábel Anitát sminkelte, mi pedig saját magunkat. D. Tóth Kriszta volt a házigazda és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt látni ennyi szépséges, nyitott, kedves, okos, ügyes nőt!
Figyeltünk

Készül a smink: Adrienn és Anita.

Olyan szép volt mindenki és nagyon jól éreztük magunkat!
Kriszta hajáért odavagyok!!!
Nagyon csendélet, az elvihető szájfénnyel.

Amiért, még ma is releváns az esemény:
a Max Factor Make-up Academy oldala továbbra is működik, elérhetőek a sminkleckék
a hónap végéig tart a nyereményjáték, ahol személyes sminktanácsadást lehet nyerni
lesz a programnak folytatása!
Én, nagyon remélem, hogy sokan fogtok csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez, mert egy szép smink kiemeli mindazt a szépséget, ami benned van.
Mindenki egyszerre ragadta meg a szemcerkát :-)

2016. június 13., hétfő

H and M beauty

Azért írom, ezt a bejegyzést most gyorsan, mert teljesen odavagyok azokért a cuccokért, amiket vasárnap vettem. Jó, hogy imádom a vasárnapi nyitva tartást. Ezer éve ki akartam próbálni a H and M beauty blender "inspirálta" precíziós sminkszivacsát, hogy van e olyan jó, mint az ebelin sminktojás. Mióta, megvan a sminktojgli, semmi mást nem használok alapozó felviteléhez. Sőt, simán használnám MINDENHEZ. Jó, rántottát nem sütnék belőle, de pl. fixáló púderhez vagy krémes bronzerhez, pirosítóhoz simán. Csak, spórolok vele, mert rohadt nehéz mosni, szóval sminktojgliból sosem elég. Ki kellett próbálnom a H and M változatot! Egyrészt nagyon jó árban van, 790 pénz. Nagyon jól megnő a mérete víz hatására. És.....puhább, mint az ebelin. Kevésbé pattogós, mint a másik, viszont annyira finom puha, hogy szemkörnyéken egy álom. De, egész arcon egy eszméletlen szép, természetes hatást lehet vele elérni. Isteni jó!!!!! ISTENI!!!


Szintén, óriási szerelem a krémes szemfesték. OMG!!! 
Aligha láttam még szebbet, mint a My two cents nevű fényes, vadiúj pénzérmére hajazó, bronzos árnyalat. A legszebb krémes szemfesték. És....tartósabb, mint a Maybelline On and on bronze. Este fél tízkor mostam le, csak egy icipici hasonló színű pigmenttel fixáltam, egyáltalán nem volt megkopva, nem mászott el, nem lett foltos. Most egyébként is odavagyok a bronzos, barackos színekért, amit egyértelműen a TooFaced Peach palettájára fogok, kell nekem az a pali! Amíg, meg nem veszem, minden barackos színre vadászni fogok, a My two cents pedig, tök jó lesz alapnak majd :-) 



A Countess nevű árnyalat köszönő viszonyban nincs a dobozon található színmintával, de, mi járunk jól, mert a tégelyben lévő szín egyszerűen tökéletes. Barnás pink, amiben pinduri csillámok vannak, ezek a csillik nem zavarják az összhatást, lesz egy enyhe fény a szemhéjon, de semmi zavaró. Ez is lerobbanthatatlan és elmozdíthatatlan. Mindkét árnyalatra azt mondom, hogy simán lehet őket csak magukban használni, nem kell föléjük semmi, mert gyönyörűek és tartósak! És, nem mellesleg az áruk sem rossz, 1490 ft. A Countess állandó darab, a My two cents, viszont a Global Fusion limitált kiadás része. Egyébként, ebben a kollekcióban van még egy csodaszép padlizsán szín is....

2016. június 9., csütörtök

Kuka!

Az előző elfogyott, elhasználtam, whatever bejegyzésem után nem voltam benne biztos, hogy lesz még valaha hasonló írásom. De, én magam is szívesen olvasom ezeket illetve hasznosnak tartom őket, mert a egy teljes flakon, üveg stb. elhasználása után kiforrott vélemény születik. Persze, néha annyira rossz egy termék, hogy egy használat után tiszta szívből lehet utálni. Nekem most ilyen a Vichy Dercos Energising Sampon: borzalmasan kiszárította a hajamat és a fejbőrömet is. Nem kísérletezek vele, mert egy nap után megint hajat mostam, hogy mentsem, ami menthető és ne kaparjam véresre a fejemet. Nagyon rossz volt ez hozzám. Van még két mintám, de kukába velük.

A Nivea Sensitive 3 az 1-ben micellás arctisztító az általam próbált harmadik legrosszabb micellás víz. A legrosszabb az Yves Rocher, utána a L'Oreal és ezt követi a Nivea. Csípte a szememet, nem hozta le könnyen a sminket, szárított, annyit a javára, hogy nem hagyott maga után filmet. Ha, drogériás micellás víz, akkor nálam egyértelműen a Garnier a nyerő. Kicsit sajnálom, hogy van még egy flakon a Niveából, de lehet, megy ajándékba, hátha valakinek jobb lesz. Sőt, ezt is fogom tenni.

Aussie 3 minute miracle Frizz remedy: nem indult zökkenőmentesen a kapcsolatunk, olyan blah volt nekem az elején. Szerintem, az lehetett, hogy nem számomra megfelelően használtam. Követtem a csomagoláson lévő utasítást és hajmosás után vittem fel, majd leöblítettem. Aztán, elkezdtem úgy használni, hogy hajmosás ELŐTT a hajamra kentem (he-he) és láss csodát, tök jól érezte magát tőle a hajam. Puhább, egyenesebb és szösz-frizz mentes lett. Ezt, szeretném újra venni, most a dm új appjával van rá -25%-os kupon. YAS!

Lush Rub Rub Rub radírozó tusfürdő: nem mondom magamra, hogy egy megszállott Lush rajongó vagyok, de ezt a terméket számtalanszor újravettem. Azt hiszem, hogy ez a legkedvesebb testradírom. Irtó finom állagú tengeri sóval készül, ami akkor sem marja le a bőrt, ha szárazon használod. Az illatát még másnap is lehet érezni, nagyon friss, nem tolakodó, nem émelyítő, narancsos-citromos-mimózás. Ezt is szeretném újra venni, mert testradírból nehéz jót találni.

L'Occitane Aromakológia Helyreállító sampon és balzsam: nagyon fáj (a pénztárcámnak főleg) azt leírnom, hogy iszonyatosan, hihetetlenül, elképesztően jó a sampon. Teljesen odavagyok érte. Életemben nem volt annyira puha a hajam, mint ezt használva. Már hajmosás közben éreztem, hogy új életet ad a hajamnak. Komolyan, selymes és puha és fényes. Imádtam!!! A balzsam nekem nem növelte az élményt, a hajam eszméletlen jó állaga más balzsamot használva is megmaradt. Ezeket a picikéket, kb. egy hónap alatt használtam el. Az ára ellenére is kívánságlistás darab maradt nálam. Ha jobban belegondolok, ha egy 50ml-es elég volt egy hónapig, akkor a legnagyobb kiszerelés legalább 8 hónapig tenné a jót a hajammal....

2016. június 5., vasárnap

Love May

Nem csak a szép dolgok, hanem a szép gondolatok is örömet okozhatnak, így ez egy olyan bejegyzés, amelyben nem csak pretty material things vannak.

Május hónap nagyon kedves nekem, kezdődik a nyár, sokáig van világos, kinyílik a város. És eperszezon van. Teljes mértékben, 100 %-ban támogatom az eperszezont. A Marie Claire magazinhoz csatolt Travel mellékletet többször is elővettem mostanság, mert segít felidézni, hogy mit szeretnék igazán: UTAZNI! Egészen pici gyerek korom óta arra vágytam, hogy beutazzam a világot! De, olyan könnyű engedni a napi csábításnak és elverni a fizut mindenféle nagyon szép dolgokra....ezzel szeretnék most szakítani és eljutni pár európai városba ASAP! Imádom a fapados repülést, vonatjegy árban el lehet jutni majdnem bárhová. Tapasztalatom szerint nincs óriási különbség a fapados és a hagyományos légitársaságok nyújtotta utazási élmény közt. Bár, az Air France párizsi járatán ettem életem legfinomabb francia csokitortáját... Igazából Európán belül a max. 3 órányi utazást nagyon is ki lehet bírni a repülőn felszolgált étel nélkül. A reptéren való beszállást, meg utasfelvétel és utaskezelés úgyis csak pár perc és ha, nem túlméretes csomaggal utazol, akkor fapadosnál sem kerülsz kellemetlen helyzetbe. A repteres részt le kell ejteni, ha nem vagy VIP, akkor sehol sem ez az utazás legjobb része.
Nagyon vágytam új telefontokra, az ebayen találtam "néhány" igazán nyárias és szépséges darabot. Szilikon toknál nincs menőbb, szerintem már rég darabokban lenne a telefonom ezek nélkül.
Az eperszezonon felül teljes mértékben támogatom az utazócsomagokat. Idén, a Vichy jött ki több fajtával, én a ne szarozzunk elvet követve egyből 3 különböző csomagot vettem, a ragyogás és ránctalanítás jegyében. Az Idéalia termékcsaládot már használtam régebben, szerintem nagyon jó. A Neovadiol érettebb bőrre ajánlott, de szerintem ránctalanításnál nincs olyan, hogy túl sok. 1500 forint egy csomag, én még az összes belvárosi gyógyszertárban találtam belőlük. Pl.: Ferenciek terénél is...Imádom az ásványvíz sprayket, nagy melegben egyik legvagányabb dolog ezzel hűteni magadat. #love

Elindult, először Magyarországon, a NYX Face Awards, ahol egy  Los Angeles-i út a főnyeremény! Ennek, bár én nem indulok, nagyon örülök, mert szerintem vannak irtózatosan tehetséges lányok nálunk is, akik megérdemlik a kijutást.
Áldom az eszemet, hogy a L'Occitane Pixiboxos együttműködéséből nem egy darabot vettem, hanem rögtön kettőt, mert így még sokáig élvezhetem a mandulás tusiolajat például. Ezt, én sosem zuhanyozáshoz használom, hanem szombat délelőtt beülök egy kádnyi mandulaillatú, habos forró vízbe és hihetetlenül selymes bőrrel szállok ki. A sampon és a balzsam is elég volt kb. egy hónapra, nagyon megszerettem mindkettőt, hidratált és puha tőlük a hajam.

Arcmaszkok: minden arcmaszk! Heti kétszer használom és bármi jöhet, ami a kezem ügyébe kerül, de főleg a Holt-tengeri ásványokban gazdag maszkokat szeretem igazán.

A tökéletes pancserság nálam: nem használtam a kis elektromos arctisztítómat, mert állandóan elfelejtettem elemet venni hozzá...Vettem elemet, megint minden este használom, egy pöttyintésnyit teszek rá a Nivea arclemosómból. A Nivea arclemosó is win, nem szárít, nem feszül tőle az arcom, kíméletes, jól tisztít, jó illata van.

Június 11-én szombaton a Max Factor Make-up Academy Diplomaosztót tart, ahol sminkes világrekord kísérletre is sor fog kerülni. Egészen pici gyerek korom óta be szerettem volna kerülni a könyvbe! Hihetetlenül boldog vagyok, hogy részt vehetek ezen az eseményen!!! Május 31-ig lehetett csak jelentkezni, ezért májusi kedvenc. Aki, lemaradt, az se búsuljon, mert még mindig van nyereményjáték az oldalon.
Körmök! Sajnos, most már nem tudok napközben, a munkahelyen körmöt festeni :-)  :-D , így esténként itthon kell elkészítenem valami szupergyors, de látványos manit. Imádom a krém finisht, így az Essence TheGel lakkjai gyakran előkerülnek nálam. Egy rétegben jöhet az alapszín, majd egy rétegben valamilyen díszítés, például a márványos minta mostanság, fedőlakk és kész is.