2017. február 26., vasárnap

#bookworm

Milyen érdekes az emberi természet. Sosem szűnik meg, hogy egyik ámulatból a másikba esem. Például a hobbi is lehet stresszforrás. Ez a legújabb felfedezésem. A bloggerkedés is hobbi. Nekem. De, van az a szőke lány, aki nem tud sminkelni, na neki nem hobbi. Érdekel e, hogy úgy kap MAC rúzsokat, hogy tök béna? Vagy leszarjam? Mi a helyes hozzáállás? Ez itt a kérdés...
Bloggolással kapcsolatban újra és újra felmerül bennem a kétség, minden kétség. Van e értelme? Érdekeljen, hogy kik és hányan olvasnak? Vagy elég e az, hogy a magam gyönyörűségére írok? Hogy elég időt töltök e vele? Vagy túl sokat? Pont eleget? Mennyit költök a hobbimra? Ez túl sok vagy túl kevés? Vagy, ha nem akarok költeni rá, csak észszerű keretek közt, akkor mennyire van értelme, mert nem fogok újdonságokat bemutatni? Stressz és stressz. Döntések, döntések.
Egyetlen egy hobbim van, amit stresszelés nélkül tudok élvezni, ez pedig az olvasás. 
Azt olvasok, amit akarok, nem érdekel, hogy vannak mások szerint kötelező darabok. Az sem érdekel, hogy éppen mi a menő. Nem követem, hogy mi az aktuális sikerkönyv. Nem stresszelem magamat, ha nincs időm, kedvem, alkalmam olvasni. Megvárnak a betűk, a történetek. A költség részét is a minimumra csökkentettem. Könyvtár. Imádok könyvtárba járni, nagyjából egy, másfél könyv árából egy teljes évig lehet a Szabó Ervin Központi Könyvárba járni. És a központi könyvár a város egyik legszebb, leghangulatosabb, legotthonosabb és legjobb helye...szívszerelmem. 
Mit olvasok? Krimiket, fantasyt, horrort, vidám könyveket, néha egy-egy romantikus történet is elém kerül. Stephen King a legjobb kortárs író. És szerencsére az egyik legtermékenyebb kortárs író is. 

Amikor, nincs új Stephen King könyv, akkor átlapozom az összes meglévő Marie Claire magazinom és könyv kívánságlistát írok az irodalmi ajánlójuk alapján. Nagyon pipec wishlistem van, amit a LifeBookomban jegyzetem fel.

 Egy pipa most, mert Jonas Karlsson A számla című művét olvasom. Érdekes. 


Mi van, ha nem kölcsönözhető a megkívánt könyv? Szerintem, egy értelmes, okos ember feltalálja magát több ezer könyv társaságában... :-) Egyik kedvenc tevékenységem, hogy bármit leemelhetek a polcokról és valamelyik kényelmes fotelben beleolvashatok és minden előzetes ismeret nélkül megkedvelhetek egy könyvet, egy írót. Így fedeztem fel magamnak Fred Vargast vagy Juan Pablo Villalobost. 
Nem hajt a birtoklási vágy. Nem kell, hogy az enyém legyen minden könyv, amit valaha olvastam, nem is tudnám hova tenni. Védett vagyok. Persze, vannak olyan történetek, amiket muszáj többször feleleveníteni. Legutóbb Dan Wells sorozatgyilkos trilógiája került a polcomra, mert hihetetlenül jól megírt, érdekes és okos írásnak tartom. 
G-napokon szoktam könyveket venni, mert spórolok az egyéb hobbijaimra ... :-) 

2017. február 12., vasárnap

Nailpolish

Folytatva és egyben ellentmondva a legutóbbi bejegyzésemnek, szeretném megmutatni a legeslegkedvencebb körömlakkjaimat.
Különbözőek, de mindegyik rendelkezik a következő értékekkel:
-könnyen kezelhető
-szép
-nem egymilliáregyszázmillió évig szárad egyik sem
-jó az ecsete
-i love it.
Meglepett, hogy mennyire könnyen ki tudtam választani a rengetegből a legeslegkedvencebbeket. Nem szabtam magamnak darabszám limitet, sem azt, hogy legyen glitteres vagy akármi...ezek jöttek maguktól. Meglepett az is, hogy nem került be egyetlen egy Essie lakk sem, pedig én kifejezettem szeretem az Essie folyósabb állagát, a finom, nem üvöltő színeit. És Orly sem került be, pedig az Orly lakkok is jók, bár ők már évek óta nem villantottak semmi emlékezeteset. 

China Glaze: For Audrey és Ruby pumps.
Mindkettő ebayről rendelt, tehát a nailland stb. idők előttről való. Állag, szín tökéletes. És a Ruby pumps a legszebb karácsonyi lakk.

OPI: Ginger Bells! Pain in the ass volt beszerezni, youtube made me do it. Számomra ez a tökéletes őszi lakk.

Sally Hansen Xtreme wear: Brick wall és Pacific Blue (original formula). Nem értem, hogy a Sally Hansen márkából miért a borzalmas gél akármi lakkokat akarják ránk erőltetni? Olyan rosszak azok a lakkok, aki mást mond, az alternatív tényeket közöl :-P Az Xtreme wear olcsóbb is.

Picture Polish: Forget me not. Én nem tudom hypolni a márkát, mert vannak irtó vacak lakkjaik és a lutrihoz borzalmasan drágák.


Color Club: Harp on it. Legszebb ezüst holo ever.
A-England: Lady of the Lake és Wuthering heights. Az előbbi olyan szinten a kedvencem, bármikor, bárhol látom teljesen beleszeretek újra és újra. Több, mint a felét elhasználtam már, azt hiszem elmondtam ezzel mindent. Az utóbbi, szintén óriási szerelem, mert Emily Bronte és szürke.

Anny: Summer dream. A majdnem nude nem nude lakk. Hihetetlenül elegáns a körmeimen. És tartós, de nagyon.

HandM: Glitter nail polish Blue. Nem tudom, hogy sikerült egy fast fashion üzletláncnak egy ilyen pipec, egyedi lakkal előrukkolnia, de köszi.

Essence válogatás: the legendary Irreplaceable. A fehér lakk. A tökéletes sárga lakk. A legszebb szürke lakk, amit valaha láttam, ami miatt szeretem a szürke lakkokat, a csodálatos viharos égbolt színű Pointbreak.
Arra biztatok mindenki, hogy nézze át a dobozait és vegye elő a régi és új kedvenceit. Biztos vagyok benne, hogy elfelejtett kincsek bukkannak elő.

2017. február 8., szerda

Declutter, anti-haul

A declutter és az anti-haul két olyan kifejezés, amit 2016-ban ismertem és szerettem meg. Úgy érzem, hogy mindenhonnan, de főleg a social mediaból az ömlik ránk, hogy vegyél és vegyél még, mindig az új kell, mert az új a legjobb, a több jobb, a legtöbb a legjobb. Ez az őrült fogyasztási láz iszonyatosan stresszes. Nekem 2016. folyamán lett végleg elegem ebből a járványból. Tényleg stressznek éltem meg, hogy mennyi cuccom van. Nem szerettem már rendezgeti a gyűjteményemet, nem szívesen túrtam bele. Használtam az új cuccokat és csak ritkán kerültek elő a régi kedvencek. 
Szerencsére, úgy érzem van a social medianak egy olyan része, vannak olyan képviselői, akik velem együtt megcsömörlöttek a habzsolási mániában. Rengeteg zűrzavart felszámoló videó van. Az egyik kedvencem Julia Graf teljes tisztítókúrája volt. Julia kb. egycsilliárd éve készít videókat és rengeteg sminkescucca volt és még maradt is, de iszonyatosan inspiráló volt a sorozata.

A declutter videókon kívül az anti-haul vidiket is nagyon megszerettem. Kedvencem Kimberly Clark! 

Neki hihetetlenül okos meglátásai vannak. Például: a limitált kiadások egyrészt mesterségesen gerjesztik az érdeklődést valami iránt és ami, nagyon fontos, hogy a cégeknek abszolút nem kell felelősséget vállalniuk a limitált kiadás minőségéért, mert úgysem arra lettek tervezve, hogy újra és újra megvedd őket. Nem kell jó minőségűnek, tényleg jól használhatónak lennie, ha limitált. És, ha belegondolsz ez milyen durva! Fizetsz valamiért egy magasabb árat, amiről tudja a cég, hogy nem tett bele annyit, mint egy állandó termékbe. Persze, ez nem minden cégre és nem minden limitált kiadásra igaz. Vannak eszméletlen jó kollekciók, amelyekben igazán kitűnő darabok sorakoznak. Nem vagyok a trend kiadások ellen, az okos vásárlás mellett vagyok.
Itt kell megemlítenem, hogy ezek a declutter és anti-haul videók vagy egyéb social media megjelenések a szépségápolás sminkes részére jellemzőek. A beauty szféra körmös részére még nem értek el. És, bevallom, hogy én pont emiatt nem szívesen olvasgatok mostanában körmös blogokat. Mindenhonnan jön, hogy az ezer és millió körmös márka milyen limitált kollekcióval jön ki kéthetente, nem tudom és nem is akarom már követni. Sokkal jobban érdekelne, hogy mit kezd egy-egy körmös blogger a meglévő készletével, milyen technikákat használ, milyen eszközöket, milyen lakkokat párosít, hogyan díszít. Nem érdekel az ezredik glitteres lakk, amikor én például kifejezetten szeretem a krém finisht és utálok mindenféle lemoshatatlan bigyóval szenvedni. Ráadásul, sokszor magában gyönyörködtet egy lakk és nem kell rá csicsa. Van néhány olyan insta feed, amit halálosan unok, mert mindig mindent díszít a lány és iszonyatosan repetitív az egész. Nem akarok senki ellen beszélni, nem akarok senkit megbántani. Csak így érzem már egy ideje, nem véletlenül nincs körmös bejegyzés nálam hónapok óta.
Ami engem illet. Én is válogattam.
Kidobtam, elajándékoztam:
-mindent, amivel kapcsolatban meg kellet alkudnom, például: szép, de nem tartós, szép, de utálom az illatát...
-amit ezer éve nem vettem elő
-jó, de más hasonló terméket szívesebben használtam
-jó, de van másik, ami jobb
-minden narancsos piros rúzsom ment a kukába, mert utálom ezt a színt
-minden, ami nem állt tök jól szerintem
-minden szürkés vagy nagyon sötét szemfestéket, mert nem használtam 
-minden, ami nagyon régóta megvolt
-minden, aminek megrongálódott vagy már nagyon csúnya volt a csomagolása.
Összességében mindent, amire nem gondoltam, hogy kifejezetten szeretem és jól áll nekem.
Nem dokumentáltam a blogon, hogy mennyi mindent kidobtam, de tényleg sokkal-sokkal kevesebb cuccom van.  Rengeteg sminkterméket, körömlakkot elajándékoztam, kidobtam. Szatyorszámra! 
Most, ha veszek valamit, vagy kapok valamit és tesztelés után is meg akarom tartani, akkor legalább annyi darab cucc meg a kukába, mint amennyi bekerül a készletbe. (Teljesen véletlenül született is egy bejegyzés, amiben látszik a rendszer: itt)  Így értem el például, hogy most már van szabad hely a rúzsos dobozomban, ami volt már olyan szinten tele, hogy egymásra kellett dobálnom a cuccokat és nem is találtam semmit benne....
Most, olyan jó rendezgeti és nézegetni a készletemet. Olyan szép cuccaim vannak! Imádom! :-)

2017. február 5., vasárnap

What's in my bath?

Úgy gondoltam, hogy érdekes lehet egy olyan bejegyzés, amiben bemutatom, hogy milyen termékeket használok minden nap .... ha nem érdekes, akkor sorry vagyok :-) 
A fürdőmben egyetlen egy tükör előtti polc van, így szerencsére nem nagyon tudok kipakolni. Mármint, nincs kisebb drogéria feeling a fürdőmben, de, minden nap mint nap használt dolog kéznél van.

Nagyon fontos, hogy az arcra való dolgok és a körömlakklemosó a polcon a lehető legmesszebb legyenek egymástól. Kegyetlen tapasztalat volt, amikor véletlenül mellényúltam ... :-D
Isana körömlakklemosót és Isana maxi vattapamacsot használok. A lemosó marad, de a vattakorong borzasztó. Hiába van ráírva, hogy puha, nem puha, még a körmeimen sem szívesen használom, mert túl durvának érzem. G-napi tiltólistámon van. Never again.

Még egy tiltólistás a Blend-a-med fogkrém, ami nem rossz, csak a Colgate sokkal jobb. Nem fehérít annyira, mint a Colgate, pedig azért vettem eredetileg és nem elektromos fogkefén használva irritálja a fogínyt, szóval legközelebb ezt is kihagyom. 

És, akkor rátérek, azokra a termékekre, amiket tényleg szeretek.
Garnier micellás víz, rózsaszín kupakos. Biztos vagyok benne, hogy többször említettem mennyire szeretem ezt a cuccot. Könnyen elérhető, olcsó, sokáig elég, nem csípi a szemem, nem irritálja, nem szárítja a bőröm. Jól lehozza a sminket. Számomra ez a legjobb micellás víz, ha minden szempontot figyelembe veszek. Tényleg csak a legjobbakat tudom róla mondani, imádom, hogy rendszeresen lehet akciósan vásárolni. Nálam nagyüzemben fogy, mert én a telefonomat is ezzel tisztítom. És itt kérek elnézést, attól a youtuber kislánytól, aki úgy spórol a micellás vízzel, hogy tusfürdővel mossa az arcát.....Szívem, én öntöm, öntözöm!!!

L'Occitane shea vajas arcszappan. Ez egy nagyobb befektetés volt, de ezen az extra hideg télen egyszerűen muszáj voltam valami nagyon hidratáló arclemosót bevetni, mert félelmetesen vízhiányos lett a bőröm. Meg ahogy öregszem is, az sem tesz jót neki. A L'Occitane shea vajas arcszappana lassan fogy szerencsére, kifejezetten kellemes illata van és tényleg úgy tisztít, hogy puha és hidratált marad az arcom. Ez ez egyik kedvenc L'Occitane termékem.
Arcradírozást most finomabban végzem, mint nyáron, így csak egy hidratáló arcradírt (Yves Rocher Hydra Végétal Refreshing radiance scrub) és egy konjak szivacsot használok. És, egyiket sem minden nap, hanem felváltva. Az Yves Rocher cuccnak, nagyon finom, tiszta, uborkás illata van, habzik is és igazán gyengéden radíroz. A konjak szivacsnál természetesebb és frissítőbb arcradírt el sem tudok képzeni, nagyon jó, hogy a dm-ben és a Rossmannban is lehet kapni, pár száz forintért.

Az Inecto Argan hair oil azért van a polcon, mert a rövid hajamat rendszeresen el szoktam aludni. Zselézni, hajlakkozni nem szeretném, de az olaj segít megfékezni a gravitációnak ellentmondó tincseimet. Minden reggel. 

Az utolsó dolog, amit a polcon tárolok a The Body Shop testvajam. Én, személy szerint nem érzek, olyan hű de nagy különbséget, például a Yamuna testvajhoz képest, ami indokolná a magasabb árat. Örülök, hogy olyan 900 forintért vettem ezt a testvajat, többet nem is adnék érte. Oké, hidratál, hamar eloszlik, beszívódik a bőrbe és van egy viszonylag tartós illata. De, láttam már ilyet, nem vagyok elájulva, jó, jó, de nem korszakalkotó és kötelező termék.

2017. február 1., szerda

Bye-bye

Még mindig nem tudok teljes vállszélességgel kiállni az elfogyott postok mellett, ami azért is érdekes és furcsa, mert mindig elolvasom ezeket a bejegyzéseket másoknál. Nagyon hasznosak. :-) Nézzük mi került nálam kukába mostanában.

Yves Rocher Almond-orange blossom tusfürdő: Mandulás, ami egy pici narancsvirág illattal van megszelídítve, így egyáltalán nincs kesernyés felhangja. Jól hidratál. De, a legjobb tulajdonsága, hogy a nap végén kitűnően segíti a relaxálást, a lelazítást. Abszolút újra kell venni kategória nálam.
Yves Rocher Coconut tusfürdő: Nincs mellette az általában szokásos vanília illat, ami nyáriassá tenné. Téli kókusz illat? Frissíti a szellemet, a kedvet, nem az esti ellazításhoz ajánlom, inkább, ha még mész bulizni péntek este, munka után. Felébreszti az érzékeket. Kifejezetten kellemes használni.
Az Yves Rocher aromaterápiás termékcsaládja nagyon jól vizsgázott nálam, én főleg az esti pihenést segítő illatokat szeretem és keresem, így biztosan lesz még néhány termék, amit ki fogok próbálni ebből a vonalból.
Fa Cacao butter with coco oil tusfürdő: A kakaóolaj olyan melegséggel ruházza fel a kókuszt, hogy igazán télinek és gazdagnak hat. Nagyon jó G-napos vételnek tartom és már ott is van a következő kívánságlistámon. Más olcsóbb tusikhoz képest (Baleat nem tudok használni) kifejezetten nem szárította a bőrömet, ezért nagyon hálás is voltam. Biztosan nagy mennyiségben fogok ebből feltankolni. 

Lirene Phisio-micellás arctisztító gép: Erről már írtam és azóta sem változott a véleményem róla: nagyon jó. Kényelmes, jól használható kiszerelés. A kétlépcsős arctisztításhoz az egyik legjobb drogériás termék, amit használtam, Frissítő, nem tolakodó enyhén uborkás illata volt. Nem szárít, nem lesz tőle kellemetlenül feszes a bőr. Kicsit sajnálom, hogy bevásároltam más arctisztítókból, de a következő G-napokra listás.
Inecto Argan hair repair treatment: Mindenképp újra fogom ezt is venni, ha az itthoni készletek végre elfogytak. A kedvenc hajmaszkom. Selymesen puhává s csillogóvá teszi a hajat. Természetes összetevőkből áll. Finom illata van. Ahhoz képest, amit tud nagyon, nagyon olcsó!
Yamuna téli álom testvaj és kézkrém: Ezért is vérzik a szívem. Nem szeretem a fahéjas illatokat, de a Téli álom valahogy olyan okosan és érzékenyen közelítette meg a fűszeres témakört, hogy ezt muszáj volt szeretni. Nem tolakodó, nem túlzás és a hatása! Pillanatok alatt beszívódott és hosszan hidratált. Ráadásul tapasztalataim szerint a legérzékenyebb, akár ekcémás bőrre is jó hatással van. Annyira örülök és büszke vagyok, hogy van egy ilyen jó magyar márkánk!!

Sminkcuccok
Max Factor Miracle match és Facefinity alapozók: A Facefinity évek óta stabil kedvenc nálam, 4 színben is megvan nekem, hogy egész évben tudjam hordani. Abszolút bevált nekem, imádom, állandóan újraveszem. Bár, a Catrice HD alapozó is nagyon tetszik, de a Facefinityt azért nem taszítja le a trónról, mert a Max Factor darab sosem túl sok és sosem túl maszkos. A Miracle match egy teljesen más bőrképet adó alapozó, sokkal fényesebb a végeredmény, hidratál, igazán kellemes viselet, de hát a Facefinity...
Essence Get picture ready! korrektor: Ezt, nem is használtam el teljesen, mert úgy voltam vele, hogy vannak igazán jó korrektoraim, minek elégedjek meg egy közepes cuccal. Ha, nem alszom eleget, akkor nem elég ez. Ennél nekem sajnos, sokkal erősebb fedésre van szükségem.
Max Factor és Catrice már kivont cuccai, bátran mondhatom, hogy a Xperience a legkedvesebb szempillaspirálom ever. A legjobb. Dúsít, göndörít, hosszabbít, kár, hogy rajtam kívül nem sokan szerették. :-( Catrice folyékony rúzs...:-(